Ziare.com

Unicredit Bank Austria nu isi va neglija angajamentele in Romania

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 22:29

   

Unicredit Bank Austria nu isi va neglija angajamentele in Romania
Unicredit Bank Austria nu isi va neglija angajamentele in Romania, in pofida anuntului Bancii Centrale a Austriei potrivit caruia bancile austriece ar trebui sa isi reduca liniile de finantare acordate subsidiarelor din Europa de Est, a declarat purtatorul de cuvant al departamentului Unicredit Bank Austria pentru Europa Centrala si de Est, Phil Tiemon Kiesenhofer.

"Unicredit Bank Austria va continua sa investeasca in Romania si, cum creditarea este principala noastra activitate, vom continua sa oferim fonduri clientilor privati si companiilor locale", a precizat oficialul citat.

El a refuzat sa comenteze decizia Bancii Nationale a Austriei privind reducerea liniilor de finantare acordate de bancile austriece subsidiarelor din Europa de Est.

Banca Nationala a Austriei (OeNB) si Autoritatea de supraveghere a pietelor financiare din Austria (FMA) au prezentat luni un pachet pentru 'consolidarea modelului de afaceri' al bancilor austriece cu expunere pe Europa de Est. Pachetul se compune in principal din cerinte mai stricte de capital si o serie de dispozitii privitoare la finantarea filialelor din Europa de Est ale bancilor austriece.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Presedintele Autoritatii de supraveghere a pietelor financiare, Kurt Pribil, a subliniat ca masurile vizeaza in principal Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International si Bank Austria.

Erste controleaza in Romania Banca Comerciala Romana (BCR), UniCredit Bank Austria este prezenta prin UniCredit Tiriac Bank, iar RBI prin Raiffeisen Bank.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 672 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor