Unicredit se apara: nu cauta capital aditional

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 08:41
1152 citiri
Unicredit se apara: nu cauta capital aditional

UniCredit are un bilant pozitiv si nu sondeaza piata pentru capital aditional care ar dilua participatia actionarilor, a declarat vicepresedintele UniCredit, Sergio Ermotti.

Prezent la Forumul economic mondial de la Davos, Sergio Ermotti a spus ca UniCredit ar putea lua in considerarea recurgerea la ajutorul statului, care sa nu dilueze insa participatia actionarilor, in Italia si Austria, dar nu in Germania si Polonia, informeaza Reuters.

Aceste patru tari asigura 80 la suta din veniturile grupului UniCredit, restul provenind de la mai multe tari din Europa Centrala si de Est.

"Din punct de vedere practic, o astfel de situatie trebuie exclusa in Polonia si Germania, unde avem o pozitie solida atat in ceea ce priveste capitalul cat si depozitele. Va fi in Austria sau in Italia", a declarat Ermotti.

Potrivit vicepresedintelui UniCredit, masurile guvernamentale de sustinere sectorului bancar adoptate in diferite tari au creat unele inegalitati astfel ca asteptarile pietelor au impins unele banci, care pana acum au respins ajutorul statului, sa-si reconsidere pozitia.

De asemenea, Sergio Ermotti a declarat ca nu se astepta la o deteriorare generalizata a activitatilor UniCredit din Europa Centrala si de Est, regiune unde UniCredit este cel mai mare grup bancar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Unicredit capital Italia, #depozite banci Unicredit , #depozite