Ziare.com

Marlanul e la putere - concluzie dupa lansarea cartii Destin Valah (Video)

de Ovidiu Draghia
Marti, 02 Iunie 2009, ora 16:14

   

Marlanul e la putere - concluzie dupa lansarea cartii Destin Valah (Video)
Istoricul Adrian Majuru si-a lansat cartea Destin Valah, in prezenta a doi invitati, Stelian Tanase si Razvan Ion. Cartea a fost editata de Paralela 45, iar lansarea a avut loc in Pavilionul Unicredit.

Cei 3 oameni de cultura au discutat despre omul nou, zamislit o data cu popularea masiva a oraselor cu valuri de populatii rurale, fenomen cu grave consecinte si in ziua de astazi.

Vedem un dezechilibru comportamental intre populatia autentic urbana si civilizata, si cea a periferiei sau a ghetoului, in unele cazuri, unde gratarul facut langa masina este semn de prestigiu social, dupa cum puncta Adrian Majuru.

Din pacate, viitorul nu este roz, sustin la unison cei trei, care nu vad nici in perspectiva de plus 50 de ani asimilarea marlanului de catre urbanul pur. Grobianul intalnit cotidian, nu doar in Bucuresti, ne va bantui multe zeci de ani de acum inainte.

Vedeti video de la dezbatere, cu o polemica asupra sistemului de idei al lui Emil Cioran, in continuare:

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2022 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De acord 10000%

Oriunde intorci capul, ii vezi. Slaba speranta ca in 50 de ani, marlanii, vor fi integrati de societate. Dimpotriva, s-ar putea contrariul, sa devenim o societate integrata de marlani. Trist, dar asta este realitatea!

 

De acord 100%

Corect ! Nu mai am alt comentariu. L=-ai facut tu, si inca perfect !

CAM PUTIN 30% CIVILIZATIE

Cu marlanul sef in frunte vom avea rateuri multe uraaa!!!traisca politrucul bolsevic marlanul mariner.El are 35% din populatie ca fidela.In populatia Romaniei proportia de MARLANI abjecti este de 35%,apoi 25% marlani deghizati si un 10% virusati cu marlanie.

Oameni de cultura?!

Dar cine sunt b" oamenii de cultura"?

Putem!

Cu sprijinul mass-media am putea sa izolam si apoi sa neutralizam marlanii ... Este nevoie numai de determinare, consecventa si rabdare. Nimic nu o sa ii doara mai mult pe marlani decat faptul ca vor fi ignorati, marginalizati ...
Putem insa trebuie sa fim impreuna!

 

MARLANIMEA INTELECTUALA

Marlanul de la CAP(care pute rau)se elimina,altfel se vor perinda marlani peste marlani si santem pierduti.Pacat ca intelectuali de marca manaca din mana marlanului CAP si nu iau nici un fel de atitudine.Pe un post TV Liiceanu si Patapievici se lamentau cu privire la atitudinea vulgului,adica a nostra,care nu realizeaza si nu da cezarului,adica lor,ceea ce merita,adica plecaciuni.Astia 2 daca vor ca soc sa-i recunosca drept lideri,drept intelectuali,drept formatori de opinii,atunci ar trebuii ca ei insasi sa treaca bariera din partea sub vulgului (unde se afla)prin sprijinul neostenit pe care il da CAPULUI ce pute rau,in partea adevarului si inteligentei constructive benefice Romaniei.

Cautati invatatori adevarati

ceea ce lipseste este educatia populatiei NU de alti mirlani dar de oameni cu coloana vertebrala. Daca toti cei care sint in fruntea tarii fura pe rupte si vin sa iti spuna ce este cinstea, nu se face prea mult progres. Cautati INVATATORI adevarati...si luptati ca fiecare locuitor al acestei tari sa aiba acces la INFORMARE prin internet. Romanii nu sint mai prosti sau destepti decit alte popoare, insa nu au aces la educatie si informatie.

Ce profund!

Avem o problema uriasa daca la 20 ani de la Revolutie, singura contributie intelectuala a unor "personalitati" este sa remarce ca se fac gratare, la fel ca unii forumisti. Era mai important sa ne spuna de ce, cum putem combate asta in mod civilizat si, mai ales, sa afiseze atitudinea aceea de intelegere si unor umor specifica inteleptului care vrea sa schimbe lumea.

 

Informatii in carte

Cartea Destin Valah explica de ce se intampla asta si daca te-ai uitat la film pana la final, atitudinea pe care o recomanda nu e una pasiva, de resemnare. Din contra, Adrian Majuru ne sfatuieste sa avem curajul de a fi altfel in lumea dominata de marlani.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor