Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Unirea Urziceni - lectie de management

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 16 Iunie 2009, ora 11:31
1780 citiri
Unirea Urziceni - lectie de management

Sfarsitul sezonului 2008/2009 a propulsat in atentia opiniei publice o echipa practic necunoscuta in urma cu 3 ani, Unirea Urziceni. Cu Dan Petrescu pe banca, ialomitenii au obtinut primul titlu din istorie depasind in clasament echipe mult mai titrate.

Performanta Unirii este si mai impresionanta daca privim cheltuielile clubului. Au fost transferati jucatori ieftini si foarte ieftini iar salariile sunt la nivel mediu, departe de cele oferite la cluburile mari.

Ialomitenii pot fi priviti astazi ca un adevarat exemplu de management. Jucatori adusi pe sume insignifiante in fotbal sau chiar gratis au ajuns sa valoreze sute de mii de euro.

Lovitura Onofras

Site-ul transfermarkt.de este unul din cele mai apreciate atunci cand vine vorba de estimarea cotei de piata a jucatorilor de fotbal, asa ca am decis sa folosim evaluarea nemtilor in comparatiile ce urmeaza.

Marius Onofras: Atacantul in varsta de 28 de ani a venit la Urziceni gratis, iar acum este cotat la 1.250.000 de euro.

Marius Bilasco: Ialomitenii l-au adus pe atacant in urma cu 2 ani, de la FC Arges, platind in schimbul sau aproximativ 40.000 de euro. Astazi, Bilasco este evaluat la 800.000 de euro.

Gierdius Arlauskis: Tanarul portar lituanian a fost achizitionat cu doar 50.000 de euro, de la formatia FK Siauliai. Expertii germani estimeaza ca jucatorul baltic poate fi vandut acum pentru cel putin 800.000 de euro.

George Galamaz: Faptul ca dinamovistii regreta ca au renuntat la Galamaz atat de usor nu mai e niciun secret. Unirea l-a cumparat pe fundas acum 2 ani cu 150.000 de euro iar acum fostul "caine" e cotat la 850.000 de euro.

"Granzii" dau vedetele afara

Daca fotbalistii ialomiteni au o valoare de piata de cateva ori mai mare decat in momentul achizitionarii, nu acelasi lucru se poate spune despre jucatorii echipelor cu pretentii.

Steaua a anuntat prin vocea patronului Becali ca Mihaita Plesan, Florin Lovin si Dayro Moreno sunt liberi sa se transfere la alte echipe pe sume infime, cu mult mai mici fata de cele platite in momentul venirii in Ghencea.

Nici dinamovistii nu stau prea bine. La inceputul saptamanii au renuntat la nu mai putin de 4 fotbalisti, Papa Malick, George Blay, Aleksandr Kolinko si Bruno Simao.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Unirea Urziceni campioana, #lectie management Urziceni, #cote fotbalisti Urziceni , #stiri Unirea Urziceni
Comentarii