UE instituie sancţiuni împotriva fiicelor lui Putin. Cu ce se ocupă Katerina și Maria, cele două moștenitoare cunoscute

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 16:33
7990 citiri
UE instituie sancţiuni împotriva fiicelor lui Putin. Cu ce se ocupă Katerina și Maria, cele două moștenitoare cunoscute
Putin alături de una dintre fiicele sale FOTO zdg.md

Uniunea Europeană a propus instituirea de sancţiuni împotriva celor două fiice ale preşedintelui rus Vladimir Putin, despre a căror existenţă se cunoaşte, într-un gest care se presupune că ar adăuga presiune asupra celor mai apropiate rude ale liderului rus, ca răspuns la invazia din Ucraina, relatează miercuri, 6 aprilie, The Wall Street Journal (WSJ), citat de EFE.

Se aşteaptă ca administraţia preşedintelui american Joe Biden să anunţe la rândul său săptămâna aceasta sancţiuni împotriva celor două fiice ale lui Putin, adaugă ziarul, citând surse diplomatice familiarizate cu dosarul.

Aceste măsuri, conform WSJ, fac parte din noul pachet de sancţiuni pe care statele membre ale UE mai trebuie să-l aprobe şi care cuprinde interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor pentru oameni de afaceri, politicieni, oficiali ruşi şi familiile lor.

La rândul lor, SUA ar putea să anunţe chiar miercuri măsuri similare, care să includă două mari bănci ruse, precum şi pe cele două fiice ale preşedintelui rus - Maria Putina şi Katerina Tihonova, cele două fete ale liderului de la Kremlin din prima căsătorie, cu Liudmila Şkrebneva.

Prin aceste sancţiuni, Washingtonul continuă să ţintească membrii din cercul de apropiaţi al preşedintelui rus, ca răspuns la informaţiile despre atrocităţi ce ar fi fost comise de forţele ruse în Ucraina, potrivit Kievului, şi pe care Moscova le neagă, notează WSJ.

Asupra familiei lui Vladimir Putin planează un văl de mister. Cele două fete din prima căsătorie a lui Putin au fost ţinute departe de viaţa publică, iar mulţi nici nu ştiu cum arată sau cu ce se ocupă ele.

Potrivit revistei Forbes, Maria Putina este co-proprietara companiei Nomeko, implicată în construcţia unui centru oncologic dintr-o suburbie a Sankt-Petersburgului, iar Katerina Tihonova conduce un Institut pentru studierea inteligenţei artificiale la Universitatea de Stat din Moscova.

Nu se ştie dacă liderul rus are şi alţi copii, o serie de zvonuri atribuindu-i mai mulţi copii cu cel puţin două femei, între care fosta gimnastă Alina Kabaeva. În acest sens, publicaţia americană menţionează că UE nu a fost în măsură să confirme dacă cele două fiice care fac obiectul sancţiunilor sunt chiar fetele preşedintelui rus despre care acesta s-a referit în public.

În 2013, preşedintele rus şi soţia sa au anunţat sfârşitul căsătoriei lor. Un an mai târziu, Kremlinul a confirmat că preşedintele rus a încheiat procesul de divorţ de soţia sa după o căsnicie de aproape 30 de ani, aminteşte EFE.

Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are vreo întâlnire cu familiile victimelor atacului de la Crocus City Hall, de la Moscova, soldat cu 143 de morţi, săptămâna trecută, revendicat de...
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
#Uniunea Europeana, #sanctiuni, #Vladimir Putin, #fiice , #stiri Vladimir Putin
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Sa le aresteze si sa le trimita la Guantanamo. Si pe Kakabaeva