Contribuția Suediei la dezbaterile privind Viitorul Europei

Marti, 21 Iunie 2022, ora 23:58
2062 citiri
Contribuția Suediei la dezbaterile privind Viitorul Europei

Suedia are o lungă tradiție de organizare de activități societale și de asociere, precum și de participare la acestea și de implicare a diferiților cetățeni în cadrul acestor activități.

Prin urmare, Suedia s-a axat pe utilizarea canalelor instituite pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la Conferință și pentru a consolida dialogurile cu cetățenii și implicarea în Conferință. Suedia a menținut o abordare descentralizată și a puns în practică Conferința privind viitorul Europei sub forma unui exercițiu comun la care participă Biroul guvernamental, parlamentul național, partidele politice, partenerii sociali, reprezentanți locali și regionali, organizațiile societății civile și alte părți interesate relevante din cadrul societății.

Suedia a organizat consultări cu diferite părți interesate, inclusiv cu societatea civilă și cu partenerii sociali, pentru a informa și orienta participarea lor la Conferință, precum și pentru a obține feedback din partea acestora. Se consemnează concluziile acestor exerciții.

Ministrul suedez al Afacerilor Europene a vizitat școli și universități pentru a participa la dialoguri cu elevii și studenții despre viitorul Europei.

De asemenea, acesta a participat la reuniuni organizate în piețele orașelor pentru a dialoga cu cetățenii la nivel local pe tema viitorului Europei și al democrației. Această inițiativă s-a desfășurat în cooperare cu o comisie instituită pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la democrație în Suedia.

Suedia a utilizat mass-media digitală pentru a se implica în dialogurile cu cetățenii, de exemplu, prin intermediul unor sesiuni de întrebări și răspunsuri la care a participat ministrul Afacerilor Europene.

Conferința privind viitorul Europei, care a fost lansată cu ocazia Zilei Europei în 2021, s-a desfășurat timp de un an. A fost un exercițiu paneuropean de democrație deliberativă fără precedent – cel mai mare și mai larg de acest tip. Conferința a reunit persoane de toate vârstele, din toate țările și mediile, iar multe dintre acestea nu au mai colaborat niciodată cu privire la Europa sau nu erau familiarizate cu structura instituțională a Uniunii Europene. Toate aceste persoane au contribuit cu poveștile, perspectivele, limbile și identitățile lor diferite, și-au exprimat așteptările cu privire la Europa și au creat împreună o viziune asupra viitorului său.

Propunerile efectuate în cadrul conferinței includ 326 de măsuri pe care instituțiile UE și statele membre ar urma să le transpună în practică în cadrul a nouă domenii: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban sfidează din nou UE. Premierul ungar merge în SUA pentru a-i cere lui Donald Trump ”să aducă pacea”
Viktor Orban sfidează din nou UE. Premierul ungar merge în SUA pentru a-i cere lui Donald Trump ”să aducă pacea”
Premierul ungar Viktor Orban va pleca în zilele următoare într-o vizită în SUA, unde se va întâlni cu aliatul său, fostul preşedinte republican Donald Trump, a transmis joi, 29 februarie,...
Amazon nu mai poate face lobby în Parlamentul European. Dragoș Pîslaru: „Aici nu glumim”
Amazon nu mai poate face lobby în Parlamentul European. Dragoș Pîslaru: „Aici nu glumim”
Compania Amazon a primit din partea Parlamentului European o interdicție la lobby. Autorul gestului este europarlamentarul român Dragoș Pîslaru, care a explicat motivele din spatele deciziei...
#Uniunea Europeana, #conferinta privind viiotrul europei, #dezbateri, #cetateni, #suedia , #Viitorul Europei