Contribuția Portugaliei la dezbaterile privind Viitorul Europei

Marti, 21 Iunie 2022, ora 20:57
1602 citiri
Contribuția Portugaliei la dezbaterile privind Viitorul Europei

În afară de dezbaterile din cadrul panelurilor la care au participat reprezentanți ai statelor membre, în marja Conferinței privind viitorul Europei au avut loc diverse evenimente și în statele membre.

În Portugalia, evenimentele legate de Conferință au fost organizate în parteneriat cu autorități locale, universități, școli, parteneri sociali, organizații de tineret, organizații locale ale societății civile, printre altele. Obiectivul a fost de a asculta intervențiile cetățenilor în cadrul acestor evenimente și de a încuraja participarea activă a acestora.

Portugalia a urmărit să atragă un public divers în ceea ce privește vârsta, genul și educația, precum și situația socioeconomică și zona geografică.

Dintre evenimentele și inițiativele naționale organizate remarcam:

-Dialog digital cu cetățenii: „Tinerii și viitorul Europei sociale”

-Dialog în format hibrid cu studenții: „Viitorul locurilor de muncă în economia verde: dialog cu studenții”

- Dialog în format hibrid cu cetățenii: „Tinerii și CoFE”

- Eveniment dedicat cetățenilor europeni, 17/6/2021

-Evenimentul de lansare a dezbaterii la nivel național: „Care este viitorul rezervat Europei?”

-Prezentare de carte: „Utopii europene:puterea imaginației și imperativele viitorului”

- Eveniment transnațional Portugalia-Spania, desfășurat în octombrie 2021 la Trujillo, Spania (cu participarea prim-miniștrilor Portugaliei și Spaniei, precum și a unor cetățeni din cele două state membre)

- Întâlnire cu studenții: „Redresarea economică și viitorul Europei”

Evenimente naționale descentralizate:

- „Migrația și parteneriatele internaționale”; 15/11/2021, Évora

- „Contribuția dimensiunii atlantice la siguranța internațională în contextul rolului UE în lume”

-„O economie în beneficiul cetățenilor; lupta împotriva schimbărilor climatice; politica agricolă”

- „Viitorul democrației europene”

-„Justiția socială, egalitatea, sănătatea și coeziunea teritorială”

-„Transformarea digitală, inovarea și antreprenoriatul”

-„Educație, cultură, tineret și sport, turism”

Conferința privind viitorul Europei, care a fost lansată cu ocazia Zilei Europei în 2021, s-a desfășurat timp de un an. A fost un exercițiu paneuropean de democrație deliberativă fără precedent – cel mai mare și mai larg de acest tip. Conferința a reunit persoane de toate vârstele, din toate țările și mediile, iar multe dintre acestea nu au mai colaborat niciodată cu privire la Europa sau nu erau familiarizate cu structura instituțională a Uniunii Europene. Toate aceste persoane au contribuit cu poveștile, perspectivele, limbile și identitățile lor diferite, și-au exprimat așteptările cu privire la Europa și au creat împreună o viziune asupra viitorului său.

Propunerile efectuate în cadrul conferinței includ 326 de măsuri pe care instituțiile UE și statele membre ar urma să le transpună în practică în cadrul a nouă domenii: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!”, îi îndeamnă Viktor Orban pe oficialii UE. „Politicienii sunt conduşi de logica războiului”
„Luaţi-vă pălăria şi plecaţi!”, îi îndeamnă Viktor Orban pe oficialii UE. „Politicienii sunt conduşi de logica războiului”
Premierul ungar Vikor Orban a afirmat vineri, 19 aprilie, că oficialii care conduc instituţiile UE trebuie înlocuiţi după alegerile europarlamentare, întrucât nu merită încă o şansă,...
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
Rolul patrulelor de poliție este foarte important pentru siguranța publică. Polițiștii care patrulează în zonele urbane și rurale previn și combat criminalitatea, infracțiunile și...
#Uniunea Europeana, #conferinta privind viitorul europei, #dezbatere, #cetateni, #Portugalia , #Viitorul Europei