Contribuția Austriei la dezbaterile privind Viitorul Europei

Marti, 21 Iunie 2022, ora 05:03
2093 citiri
Contribuția Austriei la dezbaterile privind Viitorul Europei

În afară de dezbaterile din cadrul panelurilor la care au participat reprezentanți ai statelor membre, în marja Conferinței privind viitorul Europei au avut loc diverse evenimente și în statele membre.

În Austria, dezbaterile au avut loc în diverse formate, la nivel federal, regional și local. Așa-numitele „laboratoare ale viitorului” (Zukunftslabore) și „dialoguri despre viitor” (Zukunftsdialoge) organizate la inițiativa ministrului pentru UE și Constituție, Karoline Edtstadler, au reprezentat schimburi aprofundate cu experți la nivel înalt pe diferite teme și caută soluții holistice pentru viitor. În plus, a existat o serie de evenimente organizate de către și pentru așa-numiții consilieri municipali europeni din Austria (Europa-Gemeinderätinnen und -Gemeinderäte). În medie, de la lansarea oficială a Conferinței, pe întreg teritoriul Austriei au avut loc evenimente la fiecare două zile; aproximativ o treime dintre acestea au vizat în mod direct tinerii și elevii.

Dintre acestea enumerăm:

- Eveniment pentru tineret în cadrul Consiliului Federal al Austriei (Bundesrat), 25 mai 2021

-Consolidarea Europei în cadrul Forumului european Alpbach

-Seria de ateliere pentru tineret privind democrația (Demokratiewerkstatt) organizate de parlamentul austriac

- Calea spre viitor (Zukunftswanderung) cu ministra Karoline Edtstadler, 16 octombrie 2021

- Dezbatere privind viitorul Europei din perspectiva tinerilor din Balcanii de Vest

-Conferință a tinerilor privind viitorul Europei

-Seria „Laboratoarele viitorului” (Zukunftslabore) și „Dialogurile despre viitor” (Zukunftsdialoge)

Conferința privind viitorul Europei, care a fost lansată cu ocazia Zilei Europei în 2021, s-a desfășurat timp de un an. A fost un exercițiu paneuropean de democrație deliberativă fără precedent – cel mai mare și mai larg de acest tip. Conferința a reunit persoane de toate vârstele, din toate țările și mediile, iar multe dintre acestea nu au mai colaborat niciodată cu privire la Europa sau nu erau familiarizate cu structura instituțională a Uniunii Europene. Toate aceste persoane au contribuit cu poveștile, perspectivele, limbile și identitățile lor diferite, și-au exprimat așteptările cu privire la Europa și au creat împreună o viziune asupra viitorului său.

Propunerile efectuate în cadrul conferinței includ 326 de măsuri pe care instituțiile UE și statele membre ar urma să le transpună în practică în cadrul a nouă domenii: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Calvarul prin care a trecut o fată de 12 ani, abuzată sexual de 17 adolescenți: ”De mai multe ori pe săptămână, mai multe luni”
Calvarul prin care a trecut o fată de 12 ani, abuzată sexual de 17 adolescenți: ”De mai multe ori pe săptămână, mai multe luni”
17 adolescenţi sunt suspectaţi că au agresat sexual o fetiţă de 12 ani şi au filmat sau fotografiat acţiunile, a anunţat vineri, 1 martie, poliţia din Austria, relatează AFP. Abuzurile...
Ciucă a declarat că așteaptă Republica Moldova în UE: „Trebuie şi poate să îşi decidă soarta”
Ciucă a declarat că așteaptă Republica Moldova în UE: „Trebuie şi poate să îşi decidă soarta”
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, le-a transmis, vineri, 1 martie, românilor de peste Prut, un mesaj puternic de solidaritate şi sprijin „în acest context de securitate...
#Uniunea Europeana, #conferinta privind viitorul europei, #dezbateri, #cetateni, #Austria , #Viitorul Europei