Contribuția Greciei la dezbaterile privind Viitorul Europei

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 19:31
1457 citiri
Contribuția Greciei la dezbaterile privind Viitorul Europei

În afară de dezbaterile din cadrul panelurilor la care au participat reprezentanți ai statelor membre, în marja Conferinței privind viitorul Europei au avut loc diverse evenimente și în statele membre.

În Grecia, Ministerul Afacerilor Externe, în special ministrul delegat al afacerilor externe, a fost responsabil din punct de vedere politic de coordonarea dialogului național.

Agențiile guvernamentale de la nivel central și local și societatea civilă au fost puternic încurajate să organizeze mese rotunde și alte evenimente în conformitate cu standardele stabilite de reglementările privind CoFE.

Guvernul elen a organizat evenimente și inițiative naționale cu teme precum:

- „Cooperarea euro-mediteraneeană”

-„Consolidarea coeziunii Europei”

-„Provocări juridice în Europa viitorului”

-„Balcanii de Vest se alătură dialogului privind viitorul Europei”

-„Provocarea demografică”

-„Pentru viitorul Europei:personalul instituțiilor europene”

-„Aplicarea Cartei drepturilor fundamentale a UE de către statele membre”

-Reuniunea inaugurală a Platformei UE pentru tineret

-Prima Agoră a cetățenilor la nivel local

-„Dialog cu cetățenii privind viitorul Europei”

-„Migrația și Uniunea Europeană”

-„UE și democrația”

-Discuție online – Platforma UE pentru tineret și deputatul în Parlamentul European Damian Boeselager

-Seminar cu studenți din învățământul universitar sau postuniversitar

„Elaborarea Constituției și democrația în vremuri tulburi”

Conferința privind viitorul Europei, care a fost lansată cu ocazia Zilei Europei în 2021, s-a desfășurat timp de un an. A fost un exercițiu paneuropean de democrație deliberativă fără precedent – cel mai mare și mai larg de acest tip. Conferința a reunit persoane de toate vârstele, din toate țările și mediile, iar multe dintre acestea nu au mai colaborat niciodată cu privire la Europa sau nu erau familiarizate cu structura instituțională a Uniunii Europene. Toate aceste persoane au contribuit cu poveștile, perspectivele, limbile și identitățile lor diferite, și-au exprimat așteptările cu privire la Europa și au creat împreună o viziune asupra viitorului său.

Propunerile efectuate în cadrul conferinței includ 326 de măsuri pe care instituțiile UE și statele membre ar urma să le transpună în practică în cadrul a nouă domenii: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
#Uniunea Europeana, #conferinta privind viitorul europei, #dezbateri, #cetateni, #Grecia , #Viitorul Europei
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5