Contribuția Poloniei la dezbaterile privind Viitorul Europei

Marti, 21 Iunie 2022, ora 18:26
1287 citiri
Contribuția Poloniei la dezbaterile privind Viitorul Europei

În abordarea sa în ceea ce privește Conferința privind viitorul Europei, guvernul polonez a acordat prioritate vocii cetățenilor.

Guvernul polonez i-a încurajat pe cetățeni să contribuie direct la discuții prin intermediul instrumentelor disponibile, cum ar fi platforma digitală multilingvă. În plus, guvernul s-a asigurat că evenimentele legate de Conferință organizate la nivel național, regional și local au fost incluzive și au acoperit o gamă largă de participanți și de formate. Transparența și pluralismul discuțiilor au fost de asemenea importante, la fel și posibilitatea exprimării unor opinii și puncte de vedere diferite.

Polonia consideră activitatea la nivel național din cadrul Conferinței ca fiind un proces descentralizat. Prin urmare, la nivel regional, centrele regionale de dezbatere internațională au organizat evenimente publice în toate cele 16 regiuni poloneze, atât în format fizic, cât și în format virtual. Temele de dezbatere au acoperit domeniile tematice ale Conferinței.

Parlamentul polonez (Sejm) a fost, de asemenea, implicat în mare măsură, o subcomisie specială dedicată Conferinței fiind instituită în cadrul Comisiei pentru afaceri europene.

Informațiile privind Conferința sunt publicate pe site-ul guvernului și pe conturile sale oficiale de pe platformele de comunicare socială, potrivit futureu.europa.eu.

Iatî cîteva dintre evenimentele și inițiative naționale organizate:

- Conferință privind autonomia strategică a UE, organizată de Cancelaria Prim-ministrului – 23 septembrie 2021

-Dezbatere națională cu activități simultane în cadrul unor grupuri de lucru tematice, organizate de Cancelaria Prim-ministrului și de Reprezentanța Comisiei Europene la Varșovia – 17 noiembrie 2021 (teme de discuție: schimbările climatice, digitalizarea, piața internă a UE, sănătatea, UE în lume, migrația).

-Seminar la nivel de experți pe tema „Solidaritatea UE în vremuri de criză” – 16 iulie 2021

-„Uniunea Europeană, oportunități și perspective de dezvoltare pentru tineri” – 24 august 2021

-„Situația agriculturii poloneze – Pactul verde european 2050” – 10 septembrie 2021

- „Noile tehnologii – o oportunitate sau o amenințare pentru Polonia și Europa?” – 7 octombrie 2021

Conferința privind viitorul Europei, care a fost lansată cu ocazia Zilei Europei în 2021, s-a desfășurat timp de un an. A fost un exercițiu paneuropean de democrație deliberativă fără precedent – cel mai mare și mai larg de acest tip. Conferința a reunit persoane de toate vârstele, din toate țările și mediile, iar multe dintre acestea nu au mai colaborat niciodată cu privire la Europa sau nu erau familiarizate cu structura instituțională a Uniunii Europene. Toate aceste persoane au contribuit cu poveștile, perspectivele, limbile și identitățile lor diferite, și-au exprimat așteptările cu privire la Europa și au creat împreună o viziune asupra viitorului său.

Propunerile efectuate în cadrul conferinței includ 326 de măsuri pe care instituțiile UE și statele membre ar urma să le transpună în practică în cadrul a nouă domenii: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Viktor Orban sfidează din nou UE. Premierul ungar merge în SUA pentru a-i cere lui Donald Trump ”să aducă pacea”
Viktor Orban sfidează din nou UE. Premierul ungar merge în SUA pentru a-i cere lui Donald Trump ”să aducă pacea”
Premierul ungar Viktor Orban va pleca în zilele următoare într-o vizită în SUA, unde se va întâlni cu aliatul său, fostul preşedinte republican Donald Trump, a transmis joi, 29 februarie,...
Donald Tusk afirmă că Polonia ar putea interzice importurile agricole din Rusia. Exemplul demn de urmat al Letoniei
Donald Tusk afirmă că Polonia ar putea interzice importurile agricole din Rusia. Exemplul demn de urmat al Letoniei
Poloniei nu exclude introducerea unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia, a declarat joi, 29 februarie, premierul Donald Tusk în timpul unei vizite la Varşovia a...
#Uniunea Europeana, #conferinta privind viitorul europei, #dezbateri, #cetateni, #Polonia , #Viitorul Europei