Alegeri parlamentare 2012: Candidatii USL pentru diaspora

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 22:33
5508 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Candidatii USL pentru diaspora

Uniunea Social Liberala si-a finalizat listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie si a inregistrat candidaturile la Biroul Electoral Central. Astfel, USL are 452 de candidati - 406 in tara, 40 in Bucuresti si 6 in colegiile din diaspora - adica in toate colegiile posibile.

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii USL la nivel national

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii USL in Bucuresti

PSD are patru din cei sase candidati ai USL pentru diaspora, in timp ce PNL si PC au cate o candidatura.

Deputatul PSD Victor Socaciu candideaza in Colegiul 1 Camera Deputatilor, adica cel care reprezinta romanii cu domiciliul in tarile membre ale Uniunii Europene si in cele care se afla in spatiul Schengen. Social-democaratul vizeaza al doilea mandat consecutiv de deputat, dupa ce in 2008 a fost ales intr-un colegiu din judetul Mures. El il va avea de infruntat pe actualul deputat pentru diaspora, democrat-liberalul William Brinza.

Presedintele Organizatiei PSD Romania in Republica Moldova, Victor Alexeev, este nominalizarea PSD pentru Colegiul 2 Camera Deputatilor, cel care reprezinta romanii cu domiciliul peste Prut si in celelalte tari europene din afara UE si spatiului Schengen, dar si tarile din Asia cu exceptia celor din Orientul Apropiat si cel Mijlociu. Contracandidatul acestuia, din partea PDL, va fi consilierul prezidential Eugen Tomac.

Interpreta de muzica populara Ionela Prodan Tanase, mama Anei-Maria Prodan, este candidatul PSD pentru Colegiul 3 Camera Deputatilor, cel in care sunt cuprinse tarile din America de Nord, America Centrala si de Sud, dar si din Oceania. Artista va incerca sa obtina postul de deputat in confruntarea cu actualul parlamentar pentru acest colegiu, deputatul PDL Mircea Lubanovici.

Ovidiu Alexandru Raetchi este nominalizat de PC pentru Colegiul 4 Camera Deputatilor, reprezentand romanii cu domiciliul in tarile din Africa si din Orientul Apropiat si Mijlociu - cele din lumea musulmana. Raetchi este presedintele Asociatiei "Tineri in actiune" si il va avea drept contracandidat pe notarul public Cristian Baturi, din partea PDL.

Senatorul Cristian David va candida din partea PNL pentru Colegiul 1 Senat, cel care cuprinde locuitorii tarilor din Europa. Presedintele Comisiei de Aparare din Senat incearca astfel sa obtina un mandat de parlamentar in respectivul colegiu, avand de infruntat candidatura actualului deputat pentru diaspora, democrat-liberalul Viorel Riceard Badea.

Vicepresedintele PSD Diaspora Adrian Anghel este nominalizarea USL pentru Colegiul 2 Senat, in care sunt inclusi romanii cu domiciliul in tarile din afara Europei. Reprezentant al organizatiei din SUA a PSD, Anghel il va avea drept contracandidat din partea PDL pe profesorul Eugen Roventa, profesor de matematica in Toronto, Canada.

Alegeri parlamentare 2012: Candidatii ARD pentru diaspora

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii ARD la nivel national

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii ARD in Bucuresti

Impartirea candidaturilor USL la nivel national s-a facut, asa cum era de asteptat, cu PSD si PNL luand cea mai mare parte a colegiilor. Astfel, social - democratii au primit 230 de colegii, PNL - 174, PC - 30 si UNPR - 18. PSD are aproape 51 la suta din totalul candidatilor, PNL - 38,5 la suta, PC - 6,6 la suta, in timp ce UNPR a primit 4,2 la suta din totalul candidaturilor USL.

Alegeri parlamentare 2012: Unde vor candida greii Puterii si Opozitiei

Printre cei care care au ales sa candideze in Capitala se numara liberalii Ludovic Orban, Eugen Nicolaescu si Calin Popescu Tariceanu sau social-democratii Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Rodica Nassar.

Citeste si:
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîţu a declarat luni, 27 septembrie, că este un moment istoric pentru România după ce primii bani prin PNRR vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii...
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO
Membrii USR PLUS se contrazic în privința referendumului prin care duminică, 26 septembrie, s-a votat alipirea comunei Țintești de orașul Buzău. Președintele filiale USR PLUS Buzău...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
AntiMafiaPDL
rank 4
singurul pedelisst care merita votat si care va castiga cu siguranta
Demiurgul
rank 5