Andrei Cornea in Revista 22: Cine ne scapa de astia?

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 21:30
1720 citiri
Andrei Cornea in Revista 22: Cine ne scapa de astia?

Pentru ca altii sa creada in tine e necesar ca tu insuti, cel dintai, sa crezi in tine: iata o maxima politica elementara. Oare cei de la ARD nu au invatat-o?

Crin Antonescu criticat deschis de Andrei Chiliman la lansarea candidatilor USL Sector 1, Bucuresti; disidenta pe fata a candidatilor respectivi, precum Tariceanu si Orban, fata de conducerea centrala a PNL, fara ca aceasta sa poata reactiona altfel decat prin absenta - se pare ca, in fine, unii liberali importanti incep sa-si dea seama de cosmarul pe care l-au intretinut si crescut, numit Crin Antonescu, si care ameninta sa devina cosmarul intregii tari, scrie Andrei Cornea in Revista 22.

Ba ei chiar actioneaza. Ati mai vazut vreodata, cu o luna inainte de alegeri, la vreun partid creditat cu victoria, ca una dintre cele mai importante filiale sa-l atace virulent pe liderul suprem?

"Razboiul stupid al declaratiilor impotriva ambasadorului SUA, a lui Merkel sau Barroso ne arunca in ridicol", a afirmat Chiliman. Nici Basescu nu putea vorbi mai limpede. Despre ce alt lider important de filiala va mai amintiti ca, in plina campanie electorala, sa fi sustinut ca cel care are conducerea partidului sau e mai rau, moral si intelectual, decat adversarul, in cazul de fata, Traian Basescu? Faptul mi se pare fara precedent, el aratand criza profunda in care se afunda PNL si, implicit, USL.

Criza careia Antonescu i-a pus capacul hirotonisindu-l ca liberal pe Gigi Becali, fugind sub aripa baronului Dragnea von Teleorman, specialistul in fabricarea de voturi, si sugerand totodata, intr-un moment pesemne de clarviziune, ca liberalii romani ar putea sa-si paraseasca actuala familie politica afiliindu-se PPE. De partea cealalta, la PSD, vedem un Ponta tot mai incapabil sa conduca eficient guvernul.

Raportul MCV din acest an va fi negativ, mai ales dupa "incantatoarele" nominalizari la sefia DNA si a Parchetului General facute de protejata lui Voiculescu; apoi Oltchim ramane neprivatizat, iar TAROM si-a pierdut intr-o saptamana managerul strain - asta ca sa evocam numai ultimele esecuri ale unei guvernari care bate recordul ineficientei intr-o tara in care guvernele eficiente au fost o raritate.

Citeste mai mult despre Cum ne scapa de astia? in Revista 22.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#USL Tariceanu scapa Antonescu, #USL Becali PNL , #candidati alegeri parlamentare