USL isi lanseaza joi programul de guvernare

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 07:43
2048 citiri
USL isi lanseaza joi programul de guvernare

Uniunea Social Liberala isi lanseaza joi, incepand cu ora 17, programul de guvernare pentru perioada 2012-2016, intitulat "Romania puternica". Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta a facut anuntul inca de saptamana trecuta. "Programul de guvernare al USL 2012-2016 va fi prezentat saptamana viitoare, dar nu la Guvern. Aia e manifestare politica. Joi, pe 8, avem lansarea programului de guvernare", a precizat co-presedintele USL.

Ponta a adaugat luni ca programul de guvernare ce va fi lansat joi contine ideile anuntate de USL in perioada cand era in Opozitie.

"Practic, sunt ideile pe care le-am lansat cand eram in Opozitie si o parte din ele am inceput sa le punem in aplicare in aceste sase luni, fie ca vorbim de pensii, de salarii, de reducerea cheltuielilor nejustificate, de furaciunile din cazul baietilor destepti, ale Casei Nationale de Sanatate, toate celelalte zone de unde PDL-ul practic a ruinat tara in aceasta perioada, dar acum avem un program pe patru ani si o sa avem si sprijinul, majoritatea in Parlament pentru acest program", a declarat premierul.

Si liderii ARD s-au reunit marti, la hotelul Hilton din Capitala, la o zi dupa lansarea oficiala a candidatilor la alegerile din 9 decembrie, pentru a pune la punct programul de guvernare.

ARD isi definitiveaza programul de guvernare - Vezi ce propun

In ceea ce priveste economia, ARD le propune alegatorilor un program care prevede introducerea unuia dintre "cele mai mici impozite pe venit si profit din UE".

ARD promite ca va scadea cota unica de la 16% la 12% si va creste salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 la 1 ianuarie 2013 si la 1.000 de lei in ianuarie 2015.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....