Antonescu si Ponta spun ca UDMR se apropie de USL in mai multe judete

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 18:16
2011 citiri
Antonescu si Ponta spun ca UDMR se apropie de USL in mai multe judete

Liderii Opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta, sustin ca sunt semnale ca UDMR se apropie de USL in mai multe judete din tara. Liderii UDMR spun insa ca acest lucru nu afecteaza coalitia de guvernare.

Liderul Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat vineri ca protocolul semnat in Bihor recent a fost un succes al UDMR si un semnal important, fiind rezultatul unor relatii foarte bune construite in decursul timpului la nivel local.

Acesta a adaugat ca vor mai exista protocoale si in Satu Mare si Maramures, unde UDMR si PD-L nu au o colaborare foarte buna. "Eu cred ca deciziile vor fi luate dupa Congresul UDMR. Stiu ca la Maramures exista o problema legata de o intelegere intre PSD si PRM, care se va rezolva foarte curand. USL nu are nicio legatura cu PRM, iar asocierea e generatoare de confuzie", a declarat Crin Antonescu, pentru Evenimentul Zilei.

Liderul PNL a declarat ca nu poate da garantii cu privire la aplicarea legii minoritatilor, in cazul in care UDMR intra in Coalitie.

"Daca UDMR va decide astfel, plaja de discutii va fi mult mai larga. UDMR este un actionar decisiv privind majoritatea, dar o majoritate nu se poate constitui doar in jurul intereselor punctuale ale UDMR", a mai declarat Crin Antonescu.

Ponta: UDMR se alatura USL, in mai multe judete

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Timisoara, ca are semnale ca UDMR se va alatura USL in unele judete din tara si considera ca acest demers este unul "normal".

"Este un lucru normal, deoarece, dincolo de deciziile politice la nivel national, nu cred ca masurile gresite si stupide ale Guvernului Boc i-a ocolit pe maghiari. S-au taiat salariile si de la romani si de la maghiari, s-au taiat pensiile si de la unii si de la altii, s-a marit TVA si pentru romani si pentru maghiari. Incompetenta si coruptia Guvernului Boc afecteaza orice locuitor al Romaniei, indiferent de nationalitate", a declarat Ponta, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a mai spus ca nici el, nici Crin Antonescu nu vor merge la Congresul UDMR de la Oradea pentru a face oferte, ci pentru ca au fost invitati.

Borbely: Colaborarea din judete nu afecteaza coalitia guvernamentala

Cu toate acestea, vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, tot vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca protocolul de colaborare semnat la Oradea de UDMR Bihor cu Uniunea Social Liberala (USL) nu a afectat coalitia de guvernare.

"Este un mesaj foarte clar pentru colegii din Coalitie si sunt cel putin trei judete unde Coalitia nu functioneaza si nu a functionat, probabil de la inceput", a aratat Borbely, care a precizat ca este vorba de judetele Bihor, Satu Mare si Mures.

"Relatia cu partenerul de coalitie in Satu Mare, Bihor si Mures nu a functionat ca lumea si este nu mesaj catre colegii din Coalitie, ca dupa congres (al UDMR -n.r.) sa avem o intalnire cu organizatiile judetene pentru a clarifica aceste lucruri. Au fost semnale clare date de catre noi ca nu au functionat. Deci este o decizie locala si nu impieteaza in momentul de fata asupra Coalitiei pe care o avem", a aratat Laszlo Borbely.

La randul sau, Marko Bela a explicat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca relatia cu PD-L nu este buna in unele judete, dand exemplul judetului Bihor, si ca acest lucru duce la gasirea unor formule de colaborare cu alte partide.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Crin Antonescu, #Antonescu Ponta USL, #UDRM apropie USL , #Crin Antonescu