Capcana "Felix". Se rupe USL? (Opinii)

Marti, 01 Martie 2011, ora 18:50
13987 citiri
Capcana "Felix". Se rupe USL? (Opinii)

Ce sa fie pe 3 martie? Zi grea pentru Antonescu. Pentru Ponta s-ar putea sa fie o zi usoara. Pe 3 martie se va da verdictul in cazul dosarului de securitate al lui Dan Voiculescu. Hotararea este una definitiva. Nu mai exista nicio posibilitate de atac. Justitia va da verdictul: a colaborat presedintele de onoare al PC cu Securitatea ca politie politica sau nu a colaborat.

Daca ne uitam pe cazurile anterioare, de pilda, pe dosarul Monei Musca, o sa constatam ca verdictul de la Inalta Curte este oarecum previzibil. Asa cum doamna Musca nu a reusit sa intoarca sentinta la recurs, probabil ca nici Voiculescu nu va reusi.

Daca lucrurile stau asa, Voiculescu isi va pierde functia de vicepresedinte al Senatului, daca este reclamat pentru fals in declaratii. In plus, insa, va atarna un pietroi si mai mare de gatul inca neoficializatei aliante intre ACD si PSD.

Povestea e in primul rand in curtea liberalilor. PSD nu s-a aliat cu PC decat indirect, prin PNL. ACD insa ii are in curte laolalta si pe Ghise, si pe Voiculescu, dar si pe Antonescu. Ultimul nu a fost dovedit cu nimic. Doar cateva aluzii rautacioase. Primii doi insa vor fi de pe 3 martie incolo (daca se va da verdictul ca Voiculescu a colaborat cu Securitatea) cei doi colaboratori cu acte ai Securitatii ai marii familii social-liberale. Amandoi din ACD.

Multe rele or fi in curtea social-democratilor si de si mai multe au fost banuiti si acuzati de-a lungul timpului. Dar daca te uiti nu au nicio persoana la varf care sa fi colaborat cu politia politica a regimului comunist. Prin alianta cu ACD colegii lui Ponta trebuie sa suporte etichete infame din cauza mogulului de presa.

Stia Ponta ca pe 3 martie se va da verdictul? Foarte probabil ca stia. Stia si Antonescu asta? Nici el nu era strain. Cum va reactiona rebelul de stanga cand cel pe care l-a tintuit public cu doua saptamani in urma ca pe o "vulnerabilitate" a USL, adica Voiculescu, va fi iar cap de afis in presa zilei cu porecla sa rusinoasa?

Va inghiti si aceasta galusca? Va da din mana nepasator, aruncand iarasi putin venin la Cotroceni: "las'ca si de Basescu se zice ca..." sau va gasi un bun pretext pentru a pune piciorul in prag lui Antonescu sa scape de povara PC?

Dar cum sa scape Crin Antonescu de PC, cand targul include aparitiile sale pe sticla fara de care nu poate respira? Cum sa ii ceara Antonescu lui Constantin sa il excluda pe Voiculescu fara sa se astepte la o galeata de laturi in cap din partea antenistilor?

N-as vrea sa ma gandesc ca Ponta a premeditat toata povestea cu alianta stiind ca vine momentul 3 martie. Mi-e greu sa cred ca tanarul presedinte PSD, speriat de ascensiunea din aceasta toamna a colegului de la PNL, a planuit totul cu atata viclenie: semnat actele cu ACD, atac la Voiculescu, pus piciorul in prag lui Antonescu, dupa care, trantit usa aliantei.

Iar Antonescu va iesi tare sifonat din aceasta tarasenie. Caci optiunile sale sunt ucigatoare. Fie il repudiaza pe Voiculescu, dar atunci s-a zis cu revarsarile sale discursive din studiourile prietenoase ale antenelor. Nemaipunand ca va fi tinta vie pentru Gadea si compania. Fie isi apara aliatul si, atunci, nu doar ca partidul sau va fi considerat "gazda" de securisti, dar misterul "Porumbacu" ar putea capata, prin ricoseu, noi deslusiri.

Iar daca Antonescu va face optiunea loialitatii, atunci Ponta va putea cu usurinta sa justifice un divort. Chiar inainte sa fi iesit actele de la tribunal.

Ciudat ca, zilele acestea, a circulat prin presa zvonul unei excluderi a lui Voiculescu din USL pe motiv de verdict definitiv de colaborare cu Securitatea. Cine sa fi pregatit oare terenul pentru marea dezbatere din 3 martie ?

Iar daca cititi stirea data pe surse, ea seamana mult cu povestea pe care am scris-o mai sus. Din care PSD iese bine si PNL iese rau. Hm!...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Voiculescu colaborator Securitate, #Crin Antonescu USL, #Victor Ponta rupe USL , #Crin Antonescu