Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Sansele lui Crin dupa un an de chin

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 07:12
5014 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Sansele lui Crin dupa un an de chin

A fost un moment in care Crin Antonescu era aproape sigur ca va fi urmatorul presedinte al Romaniei.

A doua zi dupa alegerile din 9 decembrie, atunci cand USL anunta o victorie zdrobitoare, parea implinirea unui vis pentru liderul liberal. Dar care mai sunt sansele lui astazi la un an de cand Guvernul Ungureanu a picat si puterea a fost preluata de USL?

E o intrebare la care nici Crin Antonescu nu poate raspunde. In USL treburile sunt clare pana la un punct. PSD s-a impus. Victor Ponta isi continua mersul pe sarma, ba mangaind pe crestet liberalii, ba aratandu-le pisica. Urmand acest dans, premierul a urmarit sa-si consolideze pozitia de lider national. A sapat la temelia increderii in Crin Antonescu si, iata, a ajuns in punctul in care face aproape toate jocurile in USL.

La aceasta data, un singur lucru se poate spune cu certitudine, destinul politic al lui Crin Antonescu depinde suta la suta de vointa lui Ponta. E bine, e rau? Greu de spus. Dar se observa faptul ca presedintele PSD se indreapta spre statutul de cel mai puternic om politic din Romania.

Asta, logic, ar insemna ca anul viitor sa candideze pentru fotoliul de la Cotroceni, dar e cert, ca in acest moment, indiferent de ce se discuta in jurul lui, nu a luat aceasta decizie. Si nu o va lua in acest an. Va analiza cu atentie ce se intampla cu Opozitia si nu numai cu cea parlamentara, care aproape ca nu conteaza in acest moment, ci si cu cea civila.

Va trebui sa observe cu atentie tendintele si sa gaseasca o strategie. Pentru 2014, Crin Antonescu are putine sanse sa plece spre Cotroceni si pentru faptul ca e un candidat mai firav intr-o batalie directa cu Mihai Razvan Ungureanu. Daca toate lucrurile merg bine pentru PSD si prost pentru restul lumii, Ponta are cea mai buna sansa.

In ciuda a ce crede sau viseaza domnul Blaga, seful PDL, singurul candidat al dreptei care are posibilitatea de a invinge in confruntarea cu liderii USL este Mihai Razvan Ungureanu. E singurul care mai misca in sondaje, poate aduce un aer proaspat, are o imagine buna si e, cat de cat, cunoscut.

Conditia pentru a avea o sansa e sa fie sustinut de toate fortele de centru-dreapta care ar trebui sa dea deja semne de unificare. De mai bine de un an, PDL e un partid care rateaza toate oportunitatile politice. S-ar putea s-o rateze si pe asta daca se tot cacaie cu proiecte minore.

O unire rapida a dreptei, o strategie puternica de comunicare si o tendinta ascendenta in sondajele de opinie ar putea sa nu fie suficiente pentru castigarea pozitiei de presedinte a actualei Opozitii.

Aproape sigur, dupa alegerile europarlamentare, Crin Antonescu se va desparti de Victor Ponta daca nu va primi garantii ferme ca PSD nu va avea candidat propriu si ca-l va sustine pe seful liberalilor pentru cea mai inalta pozitie in stat.

Asa ca in toamna lui 2014 s-ar putea ca partidele de dreapta sa lupte din nou cu cei doi - Ponta si Crin, acestia candidand in tandem pentru Cotroceni. O batalie inegala cel putin deocamdata.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Crin Antonescu presedintie, #USL prezidentiale, #Victor Ponta presedintie, #bilant guvernare USL , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza calculator
calculator
rank 1
basistii mor de frica lui Crin si de ce le este frica nu scapa
Poza mameluc
mameluc
rank 5
Sansele lui Crin dupa un an de chin:)))