Constantin: Eurodeputatii PDL au votat prin hipnoza la ordinul lui Macovei impotriva lui Orban

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 14:03
2168 citiri
Constantin: Eurodeputatii PDL au votat prin hipnoza la ordinul lui Macovei impotriva lui Orban

Presedintele PC, Daniel Constantin, a sustinut joi ca europarlamentarii democrat-liberali au votat "prin hipnoza, la ordinul Monicai Macovei", impotriva numirii lui Leonard Orban la Curtea Europeana de Conturi, precizand ca PDL dovedeste astfel "consecventa in lupta impotriva interesului national".

"Leonard Orban este o persoana respectata la nivelul structurilor europene, care nu a raspuns niciodata si nu va raspunde la comenzi politice. Acest lucru nu a putut fi conceput de catre PDL, motiv pentru care a decis sabotarea alegerii sale pentru un post la Curtea Europeana de Conturi", a precizat el.

Constantin a adaugat ca "PDL si-a aratat astfel, evident, modul in care se foloseste de credibilitatea anumitor oameni".

"L-au numit ministru in guvernul Boc si mai apoi Ungureanu, doar ca sa-si cosmetizeze imaginea de guvern incompetent. Acum, cand nu le mai e de folos, intorc spatele experientei incontestabile pe care acesta o are, experienta care il califica pentru obtinerea unui post la Curtea Europeana de Conturi", a comentat liderul PC, partidul care il sustine pe Orban in Guvern, unde acesta e independent.

Presedintele PC mai acuza ca europarlamentarii PDL au votat "prin hipnoza, la ordinul Monicai Macovei" impotriva lui Leonard Orban, semn ca PDL este "consecvent in lupta impotriva interesului national".

"Europarlamentarii democrat-liberali au votat prin hipnoza, la ordinele Monicai Macovei, impotriva lui Leonard Orban. PDL dovedeste astfel consecventa in lupta impotriva interesului national", a opinat el.

"Dupa ce la referendum au denigrat tara si i-au stricat imaginea numai pentru a-si atinge propriile interese, acum si-au continuat munca inceputa cu meticulozitate", a conchis Daniel Constantin.

Leonard Orban a primit miercuri aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar, cu 14 voturi impotriva si 12 pentru. Avizul este consultativ, la fel si cel al plenului Parlamentului. Consiliul poate accepta numirea sa chiar si in cazul unui vot nefavorabil in PE. Inainte de audieri, Leonard Orban a raspuns afirmativ la intrebarea daca si-ar retrage candidatura in cazul unui aviz nefavorabil al Parlamentului cu privire la numirea sa ca membru al Curtii.

Citeste si:
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Ordonanța privind plafonarea și compensarea facturilor la energie se amână. Neînțelegerile din coaliție
Noua ordonanță pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți, 25 ianuarie, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu. ”O...
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria "independentă" Târgu Mureș: "Nu e opțional!" VIDEO
Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de oameni din aparatul administrativ pentru...