Daniel Constantin ii raspunde lui Antonescu: Promoveaza o politica a jignirilor si a scandalului

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 15:52
3644 citiri
Daniel Constantin ii raspunde lui Antonescu: Promoveaza o politica a jignirilor si a scandalului

Presedintele PC, Daniel Constantin, a raspuns miercuri acuzatiilor lui Crin Antonescu, declarand ca PC isi va asuma sa faca "politica bunului simt".

Constantin spune si ca "e regretabil" ca PNL a inceput un razboi al jignirilor.

"E regretabil ca domnul Antonescu promoveaza o politica a jignirilor si a scandalului. Nu-i nimic, vom face noi politica bunului simt, daca pentru el a fost doar un slogan gol de continut", spune presedintele PC, potrivit B1, care citeaza Mediafax.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus marti, ca daca Partidului Conservator i se da o functie de vicepremier cu aceeasi insemnatate ca cea primita de Klaus Iohannis, ar insemna o devalorizare a functiei, iar PNL nu va accepta asa ceva.

"Nu e un lucru de gluma, nu ne jucam cu nasturi, nu suntem fabrica de vicepremieri. Vicepremierii in structura unui Guvern au fie destinatia administrativa, in sensul de a facilita munca de coordonare generala a prim-ministrului, coordonand anumite ministere. Sigur, totul sub comanda prim-ministrului, dar ajutandu-l in munca sa.

PNL: Nu dorim sa umflam artificial Guvernul, nici sa multumim PC si pe Dan Voiculescu

Nu are nicio explicatie ca PC sa ofere si el un vicepremier asa cum ofera PNL si ofera PSD. Deschis o spun, asta ar inseamna un soi de inflatie, o devalorizare a functiei vicepremierului in acest Guvern, si nu se poate ca noul Guvern sa debuteze prin intrarea in functia de vicepremier de mana a lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin. Asa ceva nu se poate", a declarat presedintele PNL.

"Ne facem ca va credem ca sunteti partid. 'Daniele, stai pe scaun langa noi'", a completat Crin Antonescu.

"Nu ne cramponam in a-i face vreun necaz lui Daniel Constantin, pentru ca nu treaba lui Daniel Constantin in viata sa devina vicepremier, in Guvernul asta. In altul poate sa devina premier cand o fi, presedinte, secretar general al ONU. Dar in acest Guvern, noi nu ne batem joc de functia de vicepremier", a mai adaugat Crin Antonescu.

Antonescu: Ponta l-a propus pe Daniel Constantin vicepremier. Eu nu l-am vrut

In contextul discutiilor din cadrul USL legate de nominalizarea de catre PNL a primarului Sibiului, Klaus Iohannis, pentru functiile de ministru de Interne si cea de vicepremier, PSD a venit cu propunerea ca Partidul Conservator sa fie cel de-al patrulea partid de guvernamant care ar urma sa aiba un vicepremier. PSD este reprezentat in acest fel de Liviu Dragnea, UNPR de Gabriel Oprea, PNL ar urma sa fie de Klaus Iohannis iar PC de Daniel Constantin.

Crin Antonescu insa a refuzat aceasta solutie. Intr-un comunicat facut public miercuri, PNL afirma ca nu accepta propunerile PSD, pentru ca "nu dorim sub nicio forma sa umflam in mod artificial Guvernul".

Antonescu ironizeaza PC: Daniele, stai pe scaun langa noi, ne facem ca va credem ca sunteti partid

"Victor Ponta nu trebuie decat sa opteze pentru un om care a demonstrat de-a lungul timpului un ridicat nivel de profesionalism in conducerea si coordonarea institutiilor statului. Nu trebuie sa cautam solutii de multumire a partenerilor politici, indiferent daca acestia se numesc Partidul Conservator sau Dan Voiculescu", se arata in comunicatul semnat de purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....