PC merge singur in alegerile locale si nu il sustine pe Oprescu

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 15:42
5443 citiri
PC merge singur in alegerile locale si nu il sustine pe Oprescu
Foto: TVR Info

Partidul Conservator a decis sa candideze singur in toata tara la alegerile locale din 2012 si sa aiba propriul candidat la Primaria Capitalei, in persoana lui Cristian Popescu Piedone, a anuntat luni presedintele partidului, Daniel Constantin.

Decizia PC a fost luata ca urmare a nemultumirilor generate de disputele din USL Iasi, dar si de anuntul facut luni de Crin Antonescu si Victor Ponta privind sustinerea lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei.

Daniel Constantin a explicat, intr-o conferinta de presa, ca PC va avea in toata tara candidati si liste de consilieri separate la alegerile locale din 2012, cu exceptia resedintelor de judet si sefiilor de Consilii Judetene unde deja s-au finalizat negocierile. In plus, pentru alegerile parlamentare PC, PSD si PNL vor sustine in continuare candidaturi comune din partea USL.

Presedintele PC a mai anuntat ca s-a decis ca Tudor Ciuhodaru sa candideze la primaria Iasiului din partea conservatorilor. De asemenea, acesta a subliniat faptul ca anuntul facut luni de Victor Ponta si Crin Antonescu privind sustinerea lui Sorin Oprescu este doar o "intentie" cata vreme PC nu a fost consultat si nu a participat la discutiile pe aceasta tema.

Mai mult, acesta a anuntat ca primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PC la Primaria Capitalei.

"Nu avem nimic impotriva candidaturii lui Sorin Oprescu, dar sustinerea acestuia nu este o decizie finala a USL si nu e in conformitate cu protocolul USL", a mai spus Daniel Constantin, precizand ca potrivit protocolului toate deciziile importante ale USL trebuie sa fie semnate de toti cei trei presedinti de partid, ceea ce nu s-a intamplat in cazul de fata, Crin Antonescu sustinand o pozitie fara consultarea conducerii PC.

Daniel Constantin s-a aratat intrigat de decizia lui Victor Ponta de a se razgandi si de a nu permite PC sa aiba propriul candidat la Iasi, reamintind ca liderul PSD a fost initial de acord cu exceptia care s-a facut in acest caz.

USL Iasi, gata sa plesneasca

"USL a functionat foarte bine pana in momentul de fata, dar trebuie sa recunosc ca sunt probleme de atitudine, cum a fost conferinta de presa de astazi", a mai spus liderul PC, anuntand inclusiv faptul ca inca nu au inceput sondajele de opinie la nivelul Capitalei, un motiv in plus de a nu sustine candidatura lui Sorin Oprescu.

"PC are un candidat extrem de pregatit pe care il sustine in continuare pentru ca este foarte iubit de bucuresteni. Intentia anuntata de domnul Victor Ponta nu este statutara si nu este in conformitate cu protocolul USL", a mai spus Daniel Constantin.

Victor Ponta si Crin Antonescu l-au prezentat pe Sorin Oprescu drept candidat oficial al USL la alegerile din 2012, anuntul fiind facut in absenta liderului PC, Daniel Constantin.

In plus, conducerea liberalilor a decis luni ca orice rediscutare a negocierilor cu privire la candidaturile Uniunii Social Liberale pentru alegerile locale este exclusa, semn ca Tudor Ciuhodaru nu va primi "unda verde" din partea PNL si PSD pentru Primaria Iasiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PC candidati alegeri, #Daniel Constantin candidati USL, #PC merge singur alegeri , #Daniel Constantin