Tensiuni in USL? Reprezentantii PC au parasit sedinta Uniunii (Video)

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 13:07
5126 citiri
Tensiuni in USL? Reprezentantii PC au parasit sedinta Uniunii (Video)
Foto: Realitatea TV

Reprezentantii PC au parasit, luni dimineara, sedinta USL. Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a participat la reuniune, alaturi de liderul conservator, Daniel Constantin.

Prezenta acestora la sedinta USL a venit in contextul solicitarilor de scoatere a PC din USL, potrivit Realitatea Tv.

Inaintea sedintei, liderii USL au refuzat sa comenteze pe marginea tensiunilor aparute in USL in ceea ce-i priveste pe conservatori.

Dupa sedinta, presedintele PNL Crin Antonescu a spus ca nu face comentarii legate de "opera" liderului PNL, Relu Fenechiu, cel care a cerut scoaterea PC din USL, iar liderul PSD, Victor Ponta, a negat existenta vreunor tensiuni in Uniune.

Liberalul Crin Antonescu a explicat sec de ce reprezentantii PC au parasit sedinta, apreciind ca a fost vorba de "o chestiune de agenda, probabil aveau sedinta de partid".

"Nimeni nu are de gand sa elimine pe cineva din aceasta constructie. Dimpotriva, e o constructie deschisa oricarei forte care vrea sa ni se alature, formatiune sau personalitate", a mai spus Antonescu.

"Am discutat lucruri care tin de calendarul parlamentar si lucruri care tin de viitorul colaborarii in USL. Nimeni nu are de gand sa elimine pe cineva, dimpotriva, e o constructie deschisa si acceptam pe oricine vrea sa ni se alature si vrea sa construiasca alaturi de noi", a declarat Crin Antonescu, apreciind ca "unde exista viata, exista si tensiune, dar nu exista niciun motiv pentru a pune la indoiala soliditatea si unitatea acestei constructii politice".

"Speranta ca USL s-ar putea rupe, s-ar putea dezmembra prin conflicte interne nu are niciun fel de temei si in vreme ce Traian Basescu contruieste himere, USL isi vede de drum si de pasii de cariera pe care trebuie sa ii faca pentru a raspunde asteptarilor", a incheiat presedintele PNL.

Relu Fenechiu propune scoaterea PC din USL

Si pesedistul Victor Ponta a negat vehement existenta unor tensiuni in interiorul USL. "Intre timp s-au lamurit lucrurile si pentru PC, care nu se mai zbate intre dilema Oprescu-Piedone", a spus liderul PSD.

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, la Iasi, ca va propune conducerilor PNL si PSD, in cursul saptamanii viitoare, iesirea PC din USL.

"Propunerea mea este sa iasa din USL, sa candideze separat, iar dupa alegerile generale sa intre din nou in uniune, dar sa respecte regulile jocului. In USL, noi nu luam decizii in urma santajului unuia sau altuia", a declarat Fenechiu, in conferinta de presa.

Citește și:
Petiție pentru demisia deputatului Aurel Bălăşoiu: ”A fi parlamentar presupune să reprezinţi un model pentru cetăţeni” VIDEO
Petiție pentru demisia deputatului Aurel Bălăşoiu: ”A fi parlamentar presupune să reprezinţi un model pentru cetăţeni” VIDEO
Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat miercuri, 5 octombrie, că a inițiat o petiţie prin care solicită demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălăşoiu. Petiţia online,...
Primarul Radu Mihaiu a experimentat cum se simte un accident la viteza de 13 km/h. "Vă spun sincer, mă resimt. Nu mă așteptam!" VIDEO
Primarul Radu Mihaiu a experimentat cum se simte un accident la viteza de 13 km/h. "Vă spun sincer, mă resimt. Nu mă așteptam!" VIDEO
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a participat miercuri, 5 octombrie, la un eveniment dedicat educației rutiere. În cadrul evenimentului, Radu Mihaiu a testat cum este resimțit un accident...