Boc il trage de urechi pe "comunistul" Iliescu - De la cititori

Luni, 07 Februarie 2011, ora 17:06
1957 citiri
Boc il trage de urechi pe "comunistul" Iliescu - De la cititori
Foto: gazetarul.ro

Emil Boc, suparat foc si para pe forta electorala a noii aliante politice, loveste in fostul presedinte Ion Iliescu, spunand: "Uniunea Social-Liberala nu face altceva decat sa apere statul lui Iliescu". Cum ar spune mucalitul: "unde dai si unde crapa".

Alianta salvatoare

Opozitia, constituita din Partidul Social-Democrat si Alianta de Centru-Dreapta (Partidul National-Liberal si Partidul Conservator), in dorinta de a gasi o solutie salvatoare pentru majoritatea romanilor, s-a unit in cadrul unei constructii politice numite "Uniunea Social-Liberala".

Cum era de asteptat, presedintele si prim-ministrul, impreuna cu stelele PD-L-ului, simtind pericolul ce-i ameninta, au atacat dur proaspata alianta si pe liderii acesteia. Unii, printre care si Emil Boc, au mers si mai departe, facandu-i pe acestia comunisti si aparatori ai statului socialist, precum si sustinatori ai trantorilor bugetari.

Premierul l-a atacat direct pe Ion Iliescu. Cu ce drept, cu ce scop si la al cui indemn se poate ghici. Nici pe de parte, nu se pune problema de a-i lua apararea lui Iliescu. Fiecare, pana la urma, cu pacatele lui. Dar, sa vedem, totusi, cine era Boc si cine era Iliescu in anii '89.

Studentul oportunist

Pe de o parte, constatam faptul ca, in anul 1989, Boc nu era decat un "baiat simplu de la tara" devenit student la Facultatea de Istorie si Filosofie din Cadrul UBB Cluj-Napoca. Apoi, a devenit preparator, dar, de data aceasta, prin protectia rectorului, prof. univ. dr. Andrei Marga.

Tot UBB Cluj-Napoca l-a plimbat pe "Micutul Napoleon" prin strainataturi, la diferite cursuri, ca, in cele din urma, sa ajunga lector universitar. Emil Boc a detinut functiile de vicepresedinte si presedinte al Consiliului Uniunii Asociatiilor Studentesti al Universitatii "Babes-Bolyai", respectiv al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania, filiala Cluj, intre 1987 si 1989.

Soldat observator

Mai mult, recent, s-a aflat un alt episod din trecutul actualului premier, si anume faptul ca junele Boc si-a efectuat stagiul militar, din septembrie 1985 in iunie 1986, la o unitate de securitate - UM 0412, de la Fetesti, Ialomita.

Or, se stia faptul ca, inainte de '89, cei care erau incorporati la securitate, deveneau colaboratori si oameni de viitor pentru cadrele comuniste.

Disidentul oportunist

De cealalta parte, vedem ca pe Ion Iliescu, anul 1989 l-a prins pe picior de adversar al regimului comunist si chiar ca omul cel mai periculos al lui Ceausescu. Aceasta a reiesit si din procesul ceausistilor.

E perfect adevarat ca ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989, fie ca a fost vorba de o Revolutie, fie ca a fost o Lovitura de stat, poarta pecetea lui Ion Iliescu, dar, atat si nimic mai mult. Problema ca PSD-ul este fostul PCR sau ca statul lui Iliescu a continuat politica din comunism, toate acestea nu sunt decat demagogie politica.

Statul lui Iliescu

Este acela care a realizat, inca din anii '90, o deschidere fata de Rusia si o apropiere fata de Occident. A fost acela care a integrat Romania in structurile euroatlantice si europene: NATO, UE, OSCE, ONU. A realizat o transformare a partidului, pe cai democratice, intr-un partid puternic de stanga recunoscut pe plan international.

Tot el a fost acela care a intins o mana partidelor de dreapta, realizand o buna guvernare, recunoscuta de romani, dar si de statele occidentale. A adus Romania, cu bune si cu rele, pana in 2004 si chiar pana in 2008. La fel de adevarat e si faptul ca s-au facut greseli, in special in ceea ce priveste marea privatizare a tarii.

Pana la urma, nu este important faptul ca guverneaza tara un partid de dreapta sau unul de stanga, ci modul cum face acesta sa functioneze economia, institutiile si structurile de baza ale societatii romanesti, in ansamblu, iar acestea sa se regaseasca in nivelul de trai al populatiei.

Vinovatii fara vina

Sa nu mai dam mereu vina pe criza, pentru ca responsabili pentru situatia dezastruoasa a politicii internationale, precum si pentru cea interna actuala sunt Basescu si Boc.

Iata, bunaoara, desi suntem in NATO, UE si toate celelalte structuri euroatlantice, Romania se afla, in momentul de fata, la periferia lumii europene.

Trist, dar adevarat, suntem o tara a nimanui, fara prieteni si fara sustinatori. Spre exemplu, Franta, care a fost intotdeauna, de-a lungul istoriei, un prieten si un aliat de nadejde, acum ne este dusman.

De ce s-au racit aceste relatii? Nu cumva din cauza politicii externe defectuoase pe care o promoveaza acualul presedinte al Romaniei? Despre esecul Schengen, nu mai vorbim si de multe altele...

Saracirea si umilirea romanilor

Prapastia grea a saraciei si umilintei in care se gasesc mai toti romanii, din cauza politicii interne duse de catre oamenii politici incompetenti ai puterii, se cunoaste si fiecare roman o simte la propriu. Incalcarea legilor si principiilor nici nu se mai pune la socoteala, pentru ca asta se intampla in fiecare zi.

Or, se stie ca liderii adevarati sunt aceia care reusesc sa promoveze, dar mai ales sa infaptuiasca politicile fundamentale ale statului de drept, atat pe plan intern, cat si pe plan international. In ceea ce priveste statul lui Basescu, nu se mai pune nicio problema, pentru ca trage sa moara, iar despre morti, numai de bine...

In plus, a mai aparut si acest mamut, FMI, care nu face altceva decat sa ingenuncheze, pur si simplu, statele care nu mai au armata, economie si conducere politica, asa cum e spre exemplu, Romania. Am scapat de birurile turcesti si am dat peste mai marii binefacatori occidentali carora ne-am vandut si inca trei-patru generatii dupa noi (Datoria reala a Romaniei este de aproximativ 130 de miliarde de euro).

Asadar, cine a fost mai comunist: Boc sau Iliescu? Chiar si asa, Iliescu mai are o scuza, faptul ca a trait aproape cinzeci de ani sub regim comunist. Boc nu are nicio scuza, doar "pusca si cureua lata".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Boc Uniunea Social Liberala, #Boc Iliescu comunist , #Emil Boc