USL someaza Guvernul sa rezolve problema medicilor de familie (Video)

Marti, 07 Iunie 2011, ora 13:01
1361 citiri
USL someaza Guvernul sa rezolve problema medicilor de familie (Video)
Foto: Antena3

Victor Ponta a declarat, marti, ca USL someaza Guvernul si pe premierul Emil Boc sa dialogheze cu reprezentantii medicilor de familie si sa deblocheze cat mai rapid situatia din sanatate.

Liderii PSD, PNL si PC s-au intalnit marti cu reprezentantii Colegiului medicilor si cu mai multi parlamentari membri in comisiile pentru sananate, pentru a gasi solutii pentru rezolvarea diferendului care a facut ca medicii de familie sa nu semneze contractele cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

"Criza se poate acutiza pana joi, moment in care medicii de familie nu vor mai fi platiti si sistemul se blocheaza in totalitate", a atentionat Victor Ponta in deschiderea unei conferinte de presa tinute dupa intalnirea cu reprezentantii medicilor.

Presedintele PSD si-a exprimat solidaritatea cu medicii de familie si pacientii care li s-au alaturat si a acuzat birocratia si lipsa de viziune si de dialog manifestata de CNAS si de premierul Emil Boc.

Copresedintele USL a subliniat ca este vorba despre un serviciu public aflat in blocaj total si ca actuala Putere duce o adevarata campanie de denigrare a corpului medical in ansamblu.

Victor Ponta a sustinut ca din discutiile purtate cu liderii medicilor de familie a reiesit ca acuzatiile aduse acestora de presedintele CNAS Lucian Duta sunt minciuni.

Duta, CNAS: De anul asta, medicii de familie trebuie sa mai si munceasca

Seful CNAS acuza medicii de concubinaj cu producatorii de medicamente (Video)

"Suntem solidari, exista solutii imediate, somam Guvernul si primul ministru sa aiba dialog cu medicii de familie, sa dea curs solicitarilor. E vorba de 50 de milioane de euro, pe care guvernul ii gaseste intotdeauna pentru altceva, pentru un judet pedelist, o telecabina sau o fantana cantatoare", a mai criticat Victor Ponta.

Prezent la conferinta de presa, presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaie a facut cateva precizari referitoare la motivele pentru care medicii au intrat in conflict cu decidentii.

El a atras atentia ca, din calculele facute, daca normele propuse de minister pentru a intra in vigoare de la 1 iunie raman valabile, circa 40% dintre cabinetele de familie se vor inchide si vor creste inechitatile din sistemul de sanatate, deoarece cele mai afectate vor fi cabinetele din zonele defavorizate.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....