USL vrea consultari cu Basescu si Boc, separat de Putere

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 20:13
1320 citiri
USL vrea consultari cu Basescu si Boc, separat de Putere
Foto: Arhiva

Liderii USL i-au transmis luni presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care ii solicita sa organizeze consultari separate la Palatul Cotroceni cu reprezentantii Opozitiei, la care sa participe eventual si premierul Emil Boc, ca o conditie pentru a lua parte la discutii.

"Daca doriti sa avem o discutie serioasa, responsabila si eficienta, in care sa putem analiza optiunile pe care le avem la dispozitie, va solicitam ca intalnirea cu reprezentantii Opozitiei sa fie separata de intalnirea cu reprezentantii coalitiei de guvernare", se arata in scrisoarea semnata de liderii USL si transmisa presedintelui Traian Basescu.

Totodata se aminteste faptul ca in alte ocazii seful statului a organizat consultari separate cu liderii Opozitiei.

De asemenea, in scrisoarea USL se mai precizeaza ca la intalnirea cu Opozitia "ar fi util sa participe si primul ministrul al Romaniei, dat fiind ca acesta are un rol important in implementarea acestui acord".

Liderii USL mai precizeaza ca asteapta "in cel mai scurt timp" raspunsul sefului statului fata de "sugestia" facuta prin scrisoarea transmisa presedintelui.

Totodata, documentul precizeaza ca liderii USL considera subiectul consultarilor de miercuri de la Cotroceni "unul foarte important pentru viitorul Romaniei si va fi tratat ca atare de Opozitia parlamentara".

"Gasirea celor mai eficiente solutii de analiza, implementare si explicare catre opinia publica a consecintelor pe termen mediu si lung ale acestui Acord reprezinta o prioritate pentru USL", se mai arata in textul citat.

Presedintele Traian Basescu le-a transmis, luni, o scrisoare, partidelor politice din Parlament, prin care le cere sa trimita reprezentanti la discutiile care vor avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema deciziilor luate la summit-ul Uniunii Europene (UE).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#USL solicita consultari separate, #consultari separate Opozitie Cotroceni , #Emil Boc

LIVE ÎN 00:14:50

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 14 de minute

Notifică-mă