Editorial: Cum i-a trimis Voiculescu pe Crin si Ponta pe Calea Grivitei

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 07:54
5768 citiri
Editorial: Cum i-a trimis Voiculescu pe Crin si Ponta pe Calea Grivitei

Mai bine mai tarziu decat niciodata, clasa muncitoare de la orase si sate a aflat ce tine USL in viata: teama ca s-ar putea scapa la putere. In plin ev aprins - ca sa priceapa si Dan Voiculescu despre ce-i vorba in democratie - latura mediatica a Uniunii, dom profesor, a limpezit lucrurile.

"Daca, prin absurd, USL s-ar destrama, partidele politice ar face coada la poarta Cotrocenilor, cu caciula in mana", a afirmat Voiculescu, din inaltimea curtii sale.

Sa scap eugenia din gura. Cum asa? Mergem pe firul rosu al logicii. Care partide ar zgaria usa lui Traian Basescu, dornice de orizont? Cele care nu se afla la putere. Sa fie PNG, PRM, PNTCD ? Nu, ca nu stie nimeni ce-s astea.

Prin eliminare, rezulta PSD si PNL. Numai ca exista o problema. Sa fie Dan Voiculescu intr-atat de imbecil incat sa nu realizeze ca vizualizand o asemenea probabilitate isi devoaleaza parerea despre camarazii din fratia snitelului? Exclus. Personajul este orice altceva decat un tip lipsit de minte, care nu are proprietatea termenilor.

Dar luam de buna afirmatia, ca si intentia, aceea ca publicul sa priceapa ca Victor Ponta si Crin Antonescu nu se deosebesc cu nimic de fetele din Calea Grivitei. Cu deosebirea ca ele muncesc sa-si intretina tenul si un copil rezultat, desigur, in urma unui viol, iar domnii in cauza intentioneaza sa hraneasca o intreaga natiune.

Stie Dan Voiculescu ce stie, povestea asta cu mersul la Cotroceni in genunchi ii este cunoscuta de pe vremurile cand devenea "solutia imorala". Dar ce intentioneaza sa obtina cu o asemenea declaratie numai el stie.

Noi am putea doar specula. De pilda, ca s-a prins ca pletosul si copilotul nu-l au la mate. Desi primul l-a inclus in categoria prietenilor si i-a luat apararea cand ne-am pus noi problema ca Bratienii vomita in morminte stiind ca urmasul lor a ajuns sa gaseasca scuze colaboratorilor politiei politice (dar ce sa spuna, ca-i ardea buza dupa sticla), recentele evenimente legate de desemnarea candidaturilor arata ca baietii i-ar cam da o pauza, dar nu stiu cum sa puna problema.

Asa ca Voiculescu face ce stie el mai bine: ameninta voalat, in public, cu prezentarea in pielea goala a celor ce-si propun sa conduca tara spre o societate multilateral dezvoltata.

Ca sa rezum, lucrurile stau asa: Antonescu si Ponta cred despre dom profesor ca e un nenorocit, iar dom profesor crede despre Ponta si Antonescu la fel, cu deosebirea ca sunt doi. Fiecare devenind martor pentru cracterul celuilalt, putem sa-i consideram surse credibile.

Ce-am inteles eu zilele astea? Ca trei nenorociri s-au unit ca sa se barfeasca intre ele, printre injuraturile transmise cu avant sefului statului, ca si cand acestuia i-ar pasa.

Insa daca totusi, USL scapa de la demantelare, nu va fi datorita a doi nevrotici casatoriti cu o dizeuza a Securitatii. Ci pentru ca PDL este in stare, pe langa niste legi ambitioase, si de multe porcarii - politizarea administratiei incat pana si promotorul fenomenului, A. Nastase, ar putea fi mandru, incredintarea de lucrari de investitii clientelei de partid, pastrarea incompetentilor in aparatul birocratic central, pe salarii grase, desavarsirea nepotismului, incapatanarea de-a o tine pe Roberta Anastase in a treia functie din stat.

Citește și:
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Marcel Ciolacu susține că Victor Ponta are ușa deschisă în PSD. Lista colegilor de partid care ar ține totuși lacătul pe ușă
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu că "ușa partidului este deschisă" pentru fostul premier și lider al social-democraților Victor Ponta. „Lui Ponta i s-a oferit...
Salariul minim ar putea fi majorat din ianuarie 2023. Budăi: ”Vrem ca impactul crizei economice să fie cât mai mic”
Salariul minim ar putea fi majorat din ianuarie 2023. Budăi: ”Vrem ca impactul crizei economice să fie cât mai mic”
Ministrul Muncii Marius Budăi a transmis, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Muncii Decente, că Guvernul analizează variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor,...