Mai multe filiale PC ar ameninta centrul cu demisii si cer congres extraordinar

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 16:50
1383 citiri
Mai multe filiale PC ar ameninta centrul cu demisii si cer congres extraordinar
Foto: Arhiva

Mai multe filiale PC ar ameninta conducerea centrala cu demisii, motivul oficial al nemultumirii fiind ca USL ii trateaza pe conservatori drept parteneri de rangul doi, iar sefii PC nu le rezolva doleantele, spun surse din PC.

Zilele trecute, presa din Valcea a relatat ca seful PC Ramnicu Valcea, Mihai Persu, a demisionat din fruntea organizatiei si din partid, iar odata cu el a demisionat toata conducerea organizatiei municipale. Persu a spus ca PC este un proiect neviabil si ca el nu mai poate continua in partid.

Dupa Valcea, probleme similare sunt si in alte judete, precum Galati, Braila, Olt, Iasi, Bacau, spun sursele citate.

Astfel, sefii de filiala ar fi amenintat centrul cu demisiile daca nu se implica in rezolvarea disensiunilor pe care pecistii le au cu PSD si PNL. Conservatorii sunt deranjati in special de faptul ca mai marii PC, in special Dan Voiculescu, nu i-au convins pe cei de la USL sa dea si conservatorilor nominalizari cu sansa la primarii. Mai mult, membrii acestor filiale ameninta ca pleaca din PC si ar fi deja in discutii cu reprezentanti ai actualei puteri, fie PDL, fie UNPR.

La Galati, Eugen Durbaca ar fi suparat ca nu mai este sustinut pentru un nou mandat de primar. La sefia CJ Galati, USL il trimite in cursa pe medicul Nicolae Bacalbasa sustinut de PSD, in timp ce liberalii il sustin la primaria muncipiului Galati pe Marius Stan, presedinte al echipei de fotbal, Otelul Galati.

Presa locala vorbeste de mai multe luni de zvonul ca Durbaca si-ar negocia plecarea la PDL. Zvonurile sunt insa negate atat de Durbaca, cat si de PDL. Presedintele PDL Galati, Mircea Toader, a afirmat pentru NewsIn ca organizatia judeteana a democrat-liberalilor nu a initiat discutii cu fostul primar din Galati, Eugen Durbaca in vederea inscrierii acestuia in PDL.

La Braila, recent, conservatorii s-au declarat in opozitie, atat in Consiliul Municipal, cat si in cel judetean, si au votat impotriva unor proiectele ale pesedistilor Aurel Simionescu (primarul) si Gheorghe Bunea Stancu (seful CJ). Conservatorii acuza ca nu sunt tratati ca parteneri de pesedisti. Mai mult, liderul PDL Braila a anuntat ca democrat-liberalii colaboreaza deja cu PC, lucru pe care conservatorii s-au grabit insa sa-l infirme.

Si in filiala PC Olt ar exista tensiuni intre organizatie si centru. De curand, seful PC Olt, Mihai Turcitu, s-a declarat de acord cu ideea lui Cristian Popescu Piedone privind un congres extraordinar, spunand ca este nevoie de "lumina" in partid. Mai mult, Turcitu a declarat recent ca lui nu i s-a parut niciodata o idee prea buna infiintarea USL.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Partidul Conservator demisii, #uniunea social liberala, #PC iese USL , #Partidul Conservator