PC, ciocul mic si joc de glezne (Opinii)

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 00:37
6451 citiri
PC, ciocul mic si joc de glezne (Opinii)
Foto: .infoo.ro

Acum, ca tot le-a lamurit Tudor Ciuhodaru insusi dilema de la Iasi, PC se poate aseza linistit la locul sau din USL.

Cristian Popescu Piedone nu candideaza in Bucuresti, Tudor Ciuhodaru s-a intors in UNPR (mare boier, mare caracter omul, nimic de zis) si, cum partidul de lift al lui Dan Voiculescu nu prea are nimic altceva mai acatarii de oferit, nu mai are nici motive pentru a ridica mari pretentii.

Adevarata usurare, caci Voiculescu a trecut printr-o mare spaima. A crezut ca, stapan pe Antene fiind, daca stranuta, Victor Ponta si Crin Antonescu vor inlemni de frica lui Badea si Gadea. Si cand colo, ce sa vezi?, i-a fost aratata, mai mult sau mai putin explicit usa, si n-a lipsit mult sa ramana fara "coledzi".

Adica i s-a explicat clar ca nu este partener egal in USL, ca este doar tolerat, cu greu din cauza deficitului de imagine pe care-l creeaza, asa ca debarasarea de el nu ar fi o mare tristete.

Si adevarul este ca nici nu ar fi. E drept, evacuarea PC ar genera o oarecare tulburare organizatorica si ar putea face chiar necesara o noua o inregistrare a USL la tribunal, dar beneficiul de imagine ar merita deranjul, caci USL ar scapa de o mare pata neagra tocmai cand PDL se declara gata sa ia in remorca Miscarii Populare o gramada de balast.

Dupa aceasta aducere cu picioarele pe pamant, Dan Voiculescu a fost nevoit sa se replieze rapid si sa inventeze o tema noua pentru reuniunea PC, convocata nervos in regim de urgenta. Cum Tudor Ciuhodaru a plecat inainte de a fi dat afara, n-a ramas decat mesajul pacifist catre USL, imbracat intr-o rezolutie privind mecanismele de solutionare a conflictelor interne. Bla-bla-bla!

Nu va fi niciun mecanism de rezolvare a niciunui conflict. Daca PC va mai face scandal vreodata, ceea ce nu cred dupa ce i-a suierat glontul pe la ureche, va fi evacuat si va ramane si fara firmitura de tort care ii revine acum din parteneriatul cu PSD si PNL.

Cat despre forta mediatica a Antenelor, ea exista, dar nu mai poate fi folosita decat intr-un sens, caci Intactul a devenit prizonierul propriului mesaj antiputere. Vrea, nu vrea, alta cale n-are. Asadar, o furtuna intr-un pahar cu apa cu rezultate previzbile. Ea a fost totusi condimentata de un razboi inedit, intre Realitatea Tv si Antena 3. Si nu a fost vorba despre o fireasca rivalitate intre concurenti, ci despre o autentica batalie politica.

De cand cu conflictul din USL, Realitatea Tv a descoperit, ca sa vezi!, in ce procese si scandaluri de privatizare este implicat Voiculescu. Dincolo de interesul jurnalistic, nu-i asa?, mesajul era clar: nu esti doar un securist dovedit, ci ai si alte bube in cap, bube numai bune de scos la iveala, asa ca oricand poti deveni din vanator, vanat, oricand poti trece de cealalta parte a linsajului mediatic.

Intre timp, Mihai Gadea organiza la o ora de maxima audienta, pe spatiul lui Mircea Badea, o amuzanta editie autoomagiala de preamarire a audientelor Antenei 3. Cu cifre si procente, domnia sa a aratat celor interesati sa creada ce victorii zdrobitoare inregistreaza zilnic Antena 3 pe toate transele oare. Cine ar fi cei interesati?

Nu publicul A3, caci el este unul captiv, care se uita la TV cum si-ar lua zilnic drogul anti-Basescu de care a ajuns dependent. Nu, mesajul era adresat celor suspectati ca au comandat atacul asupra lui Dan Voiculescu de la Realitatea Tv: iata cine domina, de fapt, piata stirilor, iata ce pierdeti daca ne certam!. Sa mori de ras si mai multe nu! Sau de plans, caci dincolo de ridicolul sau, spectacolul a fost unul lamentabil si ne arata inca un prag de degradare a presei romanesti.

Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....