PNL si PSD, marii beneficiari ai mortii USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 27 Septembrie 2011, ora 19:50
5395 citiri
PNL si PSD, marii beneficiari ai mortii USL (Opinii)
Foto: evz.ro

Marea problema a Uniunii e ca nu se rupe mai repede. Obsesia pedelistilor - gogoasa USL care va crapa - se incapataneaza sa supravietuiasca. Ori abia aici e drama lor. Cu cat va crapa mai repede, cu atat mai rau pentru PDL.

In actuala forma, alianta dintre PSD si PNL nu are nicio sansa, atat timp cat vor exista in compania lui Dan Voiculescu. Acest personaj aflat la limita dintre comic si burlesc, ale carui orgolii si vise de marire se dovedesc a fi nemarginite, nu va avea liniste pana nu va distruge tot ce e autentic si onest.

Dan Voiculescu e manat de o ambitie bolnavicioasa, o obsesie care va distruge nu doar USL, dar si orice sansa a Opozitiei de a smulge puterea actualilor guvernanti. Neajunsul celor doi lideri ai USL - Crin Antonescu si Victor Ponta - este ca trebuie sa traga ponoasele manifestarilor intempestive ale dorintei de preamarire si parvenire ale domnului Felix. Ca in actuala forma USL nu mai are nicio sansa de a mobiliza acea parte esentiala a electoratului care sa-i aduca peste 50% la alegeri, imi pare deja o evidenta.

Pentru ca atata timp cat chipul si vocea lui Voiculescu domina aceasta constructie, iesind din subteranul ei de fiecare data cand ambitiile infinite nu-i sunt implinite, numele Felix nu va fi decat o sperietoare, care va alunga si pe ultimul naiv ce isi imagina ca va gasi in USL o alternativa in fata actualelor capuse haotice si incompetente care guverneaza doar pentru se mentine la putere.

Prin prezenta lui Dan Voiculescu in USL, democrat liberalii nici nu mai au nevoie sa se oboseasca si sa se compromita aruncand cu noroi in alianta Opozitiei. Ea se distruge singura, prin fiecare actiune si miscare pe care o face acest fost apropiat al Securitatii, dovedit in instanta ca turnator si devenit astazi, din nefericire, portdrapelul luptei impotriva unui regim tot mai absurd si irational.

Ce isi poate spune orice roman inca sanatos la cap - daca acum, cand se impart doar candidaturile, Voiculescu face atata scandal si deranj in USL, oare ce va fi in stare sa faca atunci cand se va trezi la marea imparteala, de dupa ce ar castiga alegerile? Vi-l imaginati pe Felix cum va tremura in fata optiunilor formarii unui nou Guvern? A mai tremurat odata chiar langa Traian Basescu, in 2004, si a reusit si atunci sa-i smulga cateva posturi in Guvern. In 2012 va fi si mai nemilos.

Si cum sa nu dea o astfel de coalitie apa la moara tuturor criticilor imaginate sau inca negandite care vor putea veni dinspre Cotroceni, referitoare la instabilitatea interna a Uniunii Social Liberale, daca ei au probleme atat de grave acum, inainte de alegeri. Crin Antonescu spune ca au fost "doar" niste discutii "mai contondente". Restul presei - mai cu seama o parte a ei - a vorbit despre usi trantite, amenintari, santaj si alte asemenea delicatete.

Sa presupunem ca sunt si multe intoxicari si cateva manipulari grosolane. Partea "contondenta" ramane insa recunoscuta oficial. Iar in spatele ei nu pot sta decat cererile tot mai absurde, mai irationale si nefiresti ale lui Felix.

In sfarsit, imi imaginez ca cele doua partide importante, PSD si PNL, ar prefera o moarte prematura a Uniunii Social Liberale, cel putin in forma in care ea se prezinta acum, decat sa planga impreuna dupa 2012. Evident, nu vor avea puterea sa renunte la o iluzie, poate si pentru ca ei insisi se iluzioneaza ca arsenalul media al lui Voiculescu i-ar putea ajuta in lupta cu PDL.

Adevarul e ca asa cum nu-i poate ajuta, ba mai degraba ii incurca, la fel nici nu i-ar putea deranja, in cazul in care s-ar desparti, mai mult sau mai putin frumos, de incapatanatul domn Voiculescu si obsesiile sale bolnave de preamarire.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Voiculescu USL, #ruptura USL Felix, #tensiuni USL PC , #Partidul Conservator