Proprietarul marcii "USL" demisioneaza din PC

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 15:04
2649 citiri
Proprietarul marcii "USL" demisioneaza din PC

Detinatorul marcii USL inregistrata la OSIM, Stefan Atanasiu-Radulescu, a declarat joi ca a luat decizia de a demisiona din PC. Tanarul conservator a invocat "presiuni" legate de scandalul marcii USL si a mentionat ca se va sfatui cu vicele PC, Bogdan Diaconu, asupra sortii acesteia.

"Intentia mea a fost sa ma asigur ca nu ajunge marca pe maini neprietenoase. Sunt membru al PC, am o colaborare stransa cu Bogdan Diaconu, presedintele filialei sector 2 a PC, si dat fiind ce s-a intamplat prin presa, acum mi se pare ca sunt supus la presiuni si am luat decizia sa nu mai fiu in PC, sa demisionez din PC.

In legatura cu marca, nu trebuie sa-si faca nimeni probleme, nu am facut-o pentru a avea beneficiu personal si pe viitor ma voi sfatui cu Bogdan (Diaconu - n.red.) in legatura cu aceasta marca pentru a lua cea mai buna decizie", a declarat tanarul conservator.

Atanasiu-Radulescu a mentionat ca va pastra marca USL, iar in ceea ce priveste decizia de a demisiona, tanarul sustine ca nu s-ar fi consultat cu niciun lider al PC, inclusiv Diaconu, precizand ca "este un act unilateral".

Intrebat cine a facut presiuni asupra lui, Atanasiu a declarat: "Ma simt... cautat, sa spunem. Vreau sa ies din aceasta problema si incep prin a-mi da demisia din PC, iar in rest o sa ma sfatuiasca Bogdan Diaconu". Tanarul conservator a sustinut si ca nu s-ar fi consultat cu niciun lider al partidului in legatura cu demersul sau de a inregistra la OSIM marca USL, actiunea sa fiind "in nume personal".

De asemenea, Atanasiu-Radulescu a fost chestionat cum se face ca in lunea de 7 februarie, dupa sambata in care a fost anuntata infiintarea USL, a si depus actele. "In weekend se pot face niste acte, si oricum, nu e asa de greu".

Totodata, tanarul conservator a fost intrebat daca exclude varianta in care sa se alature altui partid. "Nu am hotarat nimic in sensul acesta, am mai fost si pana acum in alte partide, in alt partid de fapt", a replicat Atanasiu-Radulescu. Intrebat daca se refera la faptul ca ar fi fost membru al PSD sector 6, el a confirmat.

Ponta: "Astea cu surogatele si copiutele nu tin in politica"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a comentat miercuri la Cluj situatia in care un tanar conservator a inregistrat marca USL la OSIM inaintea social-democratilor, spunand ca acesta "s-a miscat mai repede" decat cei de la PSD si ca ar vrea sa vada "niste documente" inainte de a face alte declaratii.

Ponta a fost chestionat cum comenteaza ca un tanar conservator a reusit inregistrarea USL, iar Partidului Social Democrat i-a fost refuzata pana acum solicitarea. "Bravo lui, s-a miscat cu cateva zile, inteleg, inaintea noastra. Din punct de vedere politic, USL, adica PSD, PNL si PC, este inscrisa conform Legii partidelor politice si a aliantelor, mai mult juridic nu cunosc decat ceea ce am vazut in presa, si ca orice jurist serios as vrea sa vad niste documente inainte de a ma pronunta.

Din punct de vedere politic, insa, lucrurile sunt foarte clare, in afara de USL, cine? Mai vine domnul Oprea cu un surogat (USP - n.red.) cine stie pe cine mai prinde, astea cu surogatele si copiutele nu tin in politica", a spus Ponta.

UPDATE Stefan Atanasiu i-a inmanat lui Bogdan Diaconu certificatul de proprietate asupra marcii USL

Vicepresedintele PC, Bogdan Diaconu, a declarat ulterior ca Stefan Atanasiu, proprietarul marcii USL, i-a inmanat joi dimineata certificatul de proprietate asupra marcii, desi legal tanarul este inca proprietar al acesteia.

Totodata, vicepresedintele PC le transmite colegilor din USL sa nu aiba emotii cu privire la soarta acesteia.

"Cat priveste sigla USL, Stefan nu are niciun scop ascuns sau de castig personal politic sau de alta natura. Ca dovada, el mi-a si inmanat fizic azi de dimineata certificatul de proprietate asupra marcii USL, care acum se afla in grija mea, tocmai pentru a inchide orice fel de suspiciuni la adresa lui si pentru ca nimeni sa nu aiba emotii cu privire la soarta acestei marci", a declarat liderul PC sector 2.

"Stefan Atanasiu s-a speriat un pic de amploarea mediatica si politica pe care a luat-o chestiunea marcii USL. Am inteles ca il asteptau niste ziaristi pe la coltul blocului, sunt situatii stresante si neobisnuite pentru el, asa ca este normal ca un om lipsit de aceasta experienta si care nu isi doreste sa fie in centrul atentiei sa se inhibe si sa-si doreasca sa iasa din joc.

Dar, dupa cum a declarat si el, nimeni nu trebuie sa isi faca griji pentru viitorul marcii USL. Nu a facut-o planuind jocuri ascunse, ci purtat de entuziasmul tineretii. Ca urmare, sunt sigur ca demisia sa din PC nu va crea probleme pentru desfasurarea normala a activitatii USL pe mai departe. Cred ca Stefan, dupa ce se va linisti si va trece toata agitatia, se va intoarce sa lucreze cu aceeasi echipa cu care a muncit vreme de doi ani la PC Sector 2", a comentatat Diaconu anuntul colegului sau de filiala.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#USL marca inregistrata OSIM, #Stefan Atanasiu Radulescu PC, #Victor Ponta presedinte PSD , #Partidul Conservator