Revista presei: Terapie de grup cu final anuntat: PC ramane in USL

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 08:40
1606 citiri
Revista presei: Terapie de grup cu final anuntat: PC ramane in USL
Foto: Arhiva

Argumente pragmatice precum "PC are sanse minime pe cont propriu" au primat in fata orgoliilor si conservatorii au decis sa nu paraseasca barca numita USL, scrie presa centrala de joi.

Dupa zvonurile din ultima perioada privind neintelegeri cu PNL si PSD si declaratiile unor lideri liberali precum Relu Fenechiu, care vorbea de scoaterea PC din USL, conservatorii ingroapa securea razboiului.

"Terapie de grup cu final anuntat: PC ramane in USL", dezbat pe larg jurnalistii de la Evenimentul Zilei acest subiect. Sedinta de miercuri a conservatorilor a rezolvat si problema Tudor Ciuhodaru, a carui dorinta de a fi sustinut pentru Primaria Iasi a nascut o multime de divergente in USL.

Astfel, conducerea PC il considera pe "Ciuhodaru - autoexclus din PC si USL", dupa ce in ultima perioada s-a remarcat in Parlament prin voturi alaturi de senatorii si deputatii PDL, precizeaza Puterea in editia de joi.

Desi "PC a ingropat securea razboiului" - titreaza Romania Libera - conservatorii sunt in continuare hotarati sa mearga pe candidaturi separate la comune si orase, cu exceptia cazurilor unde s-a convenit in USL asupra unor candidati unici.

Liderul liberal, Crin Antonescu, prezent si el la sedinta PC, a subliniat ca "USL nu are nici un motiv sa se opreasca", arata Jurnalul National, insa co-presedintele USL a trasat, foarte clar, locul PC in cadrul Uniunii: exista partide mari si exista partide mici.

Si mesajul presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost unul similar: USL nu se destrama deocamdata. Totusi, puncteaza conservatorul intr-un interviu pentru Adevarul, "USL nu se va rupe vreodata din cauza mea".

Evenimentul Zilei: Terapie de grup cu final anuntat: PC ramane in USL

Dupa tensiunile care troneaza, in ultima vreme, asupra USL, conducerea conservatorilor s-a reunit intr-o sedinta extinsa cu liderii din teritoriu pentru a discuta relatiile din cadrul USL.

Reuniunea la care a participat si liderul liberal, Crin Antonescu, a avut o concluzie anuntata dinainte: PC nu paraseste USL-ul, relateaza Evenimentul Zilei.

Mai mult, conservatorii au venit chiar si cu concluziile reuniunii in plic, rezolutia finala adoptata fiind... comunicatul de presa emis inainte de sedinta.

Romania Libera: PC a ingropat securea razboiului

Pentru a nu lasa insa impresia ca au cedat mult prea usor dupa sedinta incordata de la inceputul acestei saptamani, conservatorii cer sanctiuni pentru pentru cei care critica partidele membre ale USL, facand referire la iesirea liberalului Relu Fenechiu, care a cerut iesirea PC din Uniune.

De asemenea, conducerea PC a mai cerut si formarea unui secretariat tehnic al Uniunii care sa organizeze si sa centralizeze actiunile politice majore, relateaza Romania Libera.

Cu toate acestea, conservatorii spun ca-si pastreaza decizia de a avea candidati separati la primarii si consilii locale, exceptie facand candidaturilor comune stabilite in USL pentru municipiile resedinta de judet.

Puterea: Ciuhodaru, autoexclus

PC-ul nu doar ca ramane in marea barca numita USL, dar conservatorii au hotarat si sa-l excluda pe deputatul Tudor Ciuhodaru, a carui dorinta de a fi sustinut pentru Primaria Iasi a nascut multe tensiuni in Uniunea.

Daniel Constantin, presedintele PC, a explicat ca Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din randurile PC si din cadrul USL prin actiunile sale - s-a remarcat in Parlament votand alaturi de Putere.

"Am inteles ca sunt si cateva declaratii din partea UNPR care confirma faptul ca domnul deputat a semnat deja o adeziune la acest partid. Prin aceste actiuni, coroborate si probabil culminate cu votul pe care ieri l-a dat cu privire la numirea noului Avocat al Poporului, ne conduc catre ideea ca Tudor Ciuhodaru prin aceste actiuni practic s-a autoexclus din randurile PC si din cadrul USL", a declarat Daniel Constantin, citat de Puterea.

Jurnalul National: Antonescu - USL nu are nici un motiv sa se opreasca

Despre importanta unitatii USL, "element cheie, atuul USL in batalia politica viitoare" a vorbit si liberalul Crin Antonescu imediat dupa sedinta conservatorilor.

Mesajul sau nu a fost insa asa de impaciuitor. Pe langa apelul la unitate, Antonescu a trasat, foarte clar, locul PC in cadrul USL, relateaza Jurnalul National.

"Am spus foarte clar ca realitatea politica inseamna ca exista partide mari si partide mici", a punctat Antonescu, explicand ca "un partid poate creste cu adevarat nu cu prilejul unor negocieri, ci doar in momentul in care reuseste sa aiba acces la guvernare si sa guverneze in interesul cetatenilor".

Adevarul: Dan Voiculescu - USL nu se va rupe vreodata din cauza mea

Si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, declara ca Uniunea Social Liberala va ramane solidara.

Totusi, puncteaza conservatorul intr-un interviu pentru Adevarul, USL mai are mult de lucrat pana va putea sa preia initiativa politica de la PDL.

"Probabil ca Puterea si-ar fi dorit foarte mult o dezmembrare a USL, dar eu nu cred ca va avea aceasta bucurie. (...) Uniunea Social Liberala nu se va rupe, iar daca se va intampla prin absurd vreodata, nu va fi din cauza mea sau a Partidului Conservator", a declarat Voiculescu.

D.R.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#sedinta PC iesire USL, #Ciuhodaru exclus PC USL, #sedinta PC tensiuni USL , #Partidul Conservator