Domnule Basescu, nu va sinucideti! (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 12:21
2852 citiri
Domnule Basescu, nu va sinucideti! (Opinii)

Imediat se incheie anul de la demiterea lui MRU, dar nalucile care bantuie coridoarele partidelor aflate la putere n-au nicio legatura in continuare cu laureatii Nobel pentru economie.

Nu exista ramasitele unor teorii despre piata sau lansarea unor strategii care sa aduca venituri la buget, nici muguri de ganduri despre cresterea nivelului de trai.

In continuare, tot ce face Guvernul Ponta este sa explice cum astupa gaurile din chilotii Romaniei, produse - cum altcumva? - de ministrii lui Boc, in frunte cu acesta, in tentativa unei fecundari intre munca, inspiratie si buna-credinta - un menage a trois voios, dar fara legatura cu Dambovita.

Daca s-ar afla in acelasi platou de televiziune, Emil Boc si Victor Ponta, in ciuda coabitarii care se va transforma curand in substantiv propriu, doar are viata, si-ar cara la reprosuri cu nadejde. Dar evita, cu toate ca public, daca i-ar intreba cineva, ar da vina pe lipsa vointei celuilalt.

Dupa un sfert de ceas de grea mostenire (Boc de la Tariceanu, Ponta de la MRU via Boc), moderatorul ar putea sa plece linistit, caci niciunul nu ar scapa ocazia sa vorbeasca peste celalalt, ca sa fie primul care plesneste.

Numai ca nu vom avea niciodata ocazia sa-i vedem incaierati pentru simplul motiv ca nu exista niciun realizator TV care sa aiba curajul sa munceasca vreo doua zile, pentru a se documenta, ca pe urma sa invite taberele, reprezentate la varf, sa-si masoare argumentele: de la cota unica la relaxarea fiscalizarii muncii, de la lupta impotriva contrabandei la relansarea investitiilor, de la combaterea somajului la perspectivele legate de curs, de la absorbtia banilor europeni pana la regionalizare si cresterea capacitatii administrative, de la subventii pana la planuri pentru readucerea mancarii romanesti pe rafturi.

Numai ca, dupa mintea vectorilor urlatori din mass-media, singurul interes al natiunii este legat de cine este de vina pentru Oltchim si Mechel, de ce s-a ajuns la vanzarea CFR Marfa, de ce nu plateste nimeni pentru furaciuni.

Sunt si ele importante, dar si mai interesante ar fi confruntarile de viziuni. Doar ca asa cum singura tinta a lui Boc a fost sa micsoreze cheltuielile cu salariile intr-o maniera incat sa nu prabuseasca total consumul pe fondul crizei care a lasat economiile mici fara piata, unicul text al lui Ponta este sa repare ce-au stricat portocaliii.

Astfel ca, daca maine 10.000 de romani din Canada s-ar decide sa revina in patrie si ar intreba care sunt cifrele pe cinci ani, cat de predictibila este economia Romaniei, cat de stabila legislatia, functionarii de la ghisee s-ar cracana de ras.

Si in mod bizar, daca tinta cea mare a USL este sa scape de sistemul ticalosit al lui Basescu, obiectivul PDL este acelasi. Te doare memoria! Va dati seama ca daca presedintele si-ar trage un glont in cap, partidele din Romania s-ar desfiinta?

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...