Ziare.com

Guvernul din umbra al PDL: Top 10 esecuri si gafe ale Cabinetului Ponta intr-o saptamana

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 20:08

   

Guvernul din umbra al PDL: Top 10 esecuri si gafe ale Cabinetului Ponta intr-o saptamana
Esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen, modificarile propuse la Codul Rutier, amanarea licitatiei pentru strategia energetica nationala, precum si cresterea deficitului sunt cateva dintre "esecurile si gafele" guvernarii Ponta din ultima saptamana, identificate de guvernul alternativa al PDL.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, seful Guvernului alternativa al PDL, a prezentat, duminica, intr-o conferinta de presa, o lista cu 10 actiuni din ultimele sapte zile ale Guvernului USL incluse de pedelist in categoriile sus-amintite.

Acestea sunt enumerate intr-un comunicat remis Ziare.com:

"1. Esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Guvernul Ponta nu poate blama la infinit terte parti pentru acest esec inainte de a isi face temele pe acest subiect si fara sa afecteze prin declaratii iresponsabile MCV.

2. Introducerea manualelor digitale, promise de ministrul Pricopie pentru anul acesta, a fost amanata pentru 2014. In realitate, platforma digitala pentru aceste manuale va fi gata abia in 2015.

3. Modificarile propuse la Codul Rutier denota superficialitate si neprofesionalism din partea Guvernului Ponta.

4. Scrisoarea trimisa de Liviu Dragnea unui raportor al Parlamentului European care ar fi putut avea drept urmare pierderea a 4 miliarde de euro fonduri europene de catre Romania.

5. Vizita premierului Ponta la Magistrala 5 metrou unde nu a ezitat sa minta ca Guvernele anterioare poarta responsabilitatea pentru lipsa banilor de finantare a proiectului.

In realitate, Guvernele anterioare alocasera 380 de milioane de euro pentru acest proiect iar primul lucru facut de Guvernul Ponta a fost taierea la jumatate a acestor fonduri. Ulterior, Guvernul Ponta a continuat sa taie din banii alocati constructiei. Magistrala 5 sta pe loc pentru ca nu a fost bugetata de Guvernul Ponta.

6. CFR Calatori scumpeste biletele de tren in paralel cu incheierea unui contract de 2 milioane de euro cu un offshore din Panama care are un capital de numai 1.000 de dolari. O situatie extrem de ciudata intr-o companie care are un manager desemnat prin ordin de ministru.

7. Amanarea licitatiei pentru strategia energetica nationala pentru 2014. Ministrul Nita dadea asigurari ca va fi gata pana in toamna acestui an.

8. Ministrul Daniel Barbu si USL sustin debarcarea pe criterii politice a managerilor institutiilor de cultura prin respingerea propunerii de a prelungi contractele de management ale celor care implinesc varsta de 63 de ani.

9. Guvernul USL a negociat fara mandat sustinerea acordata unui stat in Consiliul de Securitate al ONU, incalcand Constitutia Romaniei si legea tratatelor.

10. Cresterea deficitului cu 11,4% pe primele 8 luni ale anului 2013 si cresterea evaziunii fiscale cu 14% fata de anul trecut. In Romania, evaziunea conteaza cat bugetele educatiei si sanatatii la un loc."

"Vom prezenta in fiecare saptamana lista gafelor Guvernului Ponta pe baza analizelor facute de ministrii Guvernului alternativa al PDL", a precizat Catalin Predoiu.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

au foame-n gat saraci

de 8 ani asteapta momentul sa mai prinda inca o data valul de contracte cu statul si sa puna ei bomboana pe coliva Romaniei, asa e normal ei au omorat staul de drept ei sa ii ia si haina de pomana

 

In sfarsit o opozitie articulata

care prezinta fapte concrete fara glumite inepte sau isterie. Daca o tin tot asa pot convinge pe cei care stau deoparte ca sunt si oameni competenti care pot scoate tara din ... unde e.

predoiu deja a demonstrat ca e capabil: justitia de azi nu mai da nup-uri la toti hotii ca pe vremea lui nastase, iar transformarea nu a fost usoara

Prima informare corecta a opiniei publice despre guvernul Ponta USL.

Felicitari d.lui Predoiu si guvernului sau din umbra.
No ase DA !

 

De ce in Ro da presedintele incalca Constitutia poate fi demis

in timp ce premierul sau un ministru daca incalca Constitutia nu are nicio repercusiune?

Felicitari d-lui Predoiu!! Macar ne arata caile prin care USL dezvolta Romania spre evul mediu!

 

In varful listei

ar trebui sa fie revelatia lui Ponta: in saptamana tocmai terminata Victoras a descoperit marele adevar legat de buget, si anume felul in care se calculeaza "procentele" din PIB, vis-a-vis de bugetele educatiei (6%), cercetarii (peste 1%) si sanatatii (propus tot 6%).

Dar, asa cum s-a observat in lista, cifrele lipsa din aceste bugete se regasesc in evaziunea fiscala!

Ca o curiozitate: in Ianuarie 2013 se vehicula o valoare de 6.2 mld EUR pentru sanatate si 4.4 mld EUR pentru sanatate si educatie.
Bugetul Educatiei pentru 2013 devenea in Februarie egal cu 8.5 mld LEI. Cursul mediu folosit de 4.5 EUR indica faptul ca educatiei si cercetarii nu li s-au alocat 11.3 mld EUR.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor