Guvernul din umbra al PDL: Top 10 esecuri si gafe ale Cabinetului Ponta intr-o saptamana

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 20:08
3212 citiri
Guvernul din umbra al PDL: Top 10 esecuri si gafe ale Cabinetului Ponta intr-o saptamana
Foto: Digi 24

Esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen, modificarile propuse la Codul Rutier, amanarea licitatiei pentru strategia energetica nationala, precum si cresterea deficitului sunt cateva dintre "esecurile si gafele" guvernarii Ponta din ultima saptamana, identificate de guvernul alternativa al PDL.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, seful Guvernului alternativa al PDL, a prezentat, duminica, intr-o conferinta de presa, o lista cu 10 actiuni din ultimele sapte zile ale Guvernului USL incluse de pedelist in categoriile sus-amintite.

Acestea sunt enumerate intr-un comunicat remis Ziare.com:

"1. Esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Guvernul Ponta nu poate blama la infinit terte parti pentru acest esec inainte de a isi face temele pe acest subiect si fara sa afecteze prin declaratii iresponsabile MCV.

2. Introducerea manualelor digitale, promise de ministrul Pricopie pentru anul acesta, a fost amanata pentru 2014. In realitate, platforma digitala pentru aceste manuale va fi gata abia in 2015.

3. Modificarile propuse la Codul Rutier denota superficialitate si neprofesionalism din partea Guvernului Ponta.

4. Scrisoarea trimisa de Liviu Dragnea unui raportor al Parlamentului European care ar fi putut avea drept urmare pierderea a 4 miliarde de euro fonduri europene de catre Romania.

5. Vizita premierului Ponta la Magistrala 5 metrou unde nu a ezitat sa minta ca Guvernele anterioare poarta responsabilitatea pentru lipsa banilor de finantare a proiectului.

In realitate, Guvernele anterioare alocasera 380 de milioane de euro pentru acest proiect iar primul lucru facut de Guvernul Ponta a fost taierea la jumatate a acestor fonduri. Ulterior, Guvernul Ponta a continuat sa taie din banii alocati constructiei. Magistrala 5 sta pe loc pentru ca nu a fost bugetata de Guvernul Ponta.

6. CFR Calatori scumpeste biletele de tren in paralel cu incheierea unui contract de 2 milioane de euro cu un offshore din Panama care are un capital de numai 1.000 de dolari. O situatie extrem de ciudata intr-o companie care are un manager desemnat prin ordin de ministru.

7. Amanarea licitatiei pentru strategia energetica nationala pentru 2014. Ministrul Nita dadea asigurari ca va fi gata pana in toamna acestui an.

8. Ministrul Daniel Barbu si USL sustin debarcarea pe criterii politice a managerilor institutiilor de cultura prin respingerea propunerii de a prelungi contractele de management ale celor care implinesc varsta de 63 de ani.

9. Guvernul USL a negociat fara mandat sustinerea acordata unui stat in Consiliul de Securitate al ONU, incalcand Constitutia Romaniei si legea tratatelor.

10. Cresterea deficitului cu 11,4% pe primele 8 luni ale anului 2013 si cresterea evaziunii fiscale cu 14% fata de anul trecut. In Romania, evaziunea conteaza cat bugetele educatiei si sanatatii la un loc."

"Vom prezenta in fiecare saptamana lista gafelor Guvernului Ponta pe baza analizelor facute de ministrii Guvernului alternativa al PDL", a precizat Catalin Predoiu.

C.S.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Guvern umbra PDL esec Ponta, #esecuri guvern Ponta, #amanare Schengen, #modificare cod rutier , #PDL