PDL: Plangerea penala depusa de USL pentru defaimarea tarii, o mizerie de tip sovietic

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 23:16
2466 citiri
PDL: Plangerea penala depusa de USL pentru defaimarea tarii, o mizerie de tip sovietic

Deputatul PDL Nicusor Paduraru sustine ca plangerea penala a USL impotriva sa si a altor lideri PDL pentru defaimarea Romaniei reprezinta "o mizerie de tip sovietic", el calificand gestul drept un reziduu de mentalitate al unei generatii nostalgice dupa partidul-stat.

Nicusor Paduraru afirma ca demersul USL este o mizerie fara margini si ca el, personal, nu a denigrat niciodata tara si nici nu a actionat pentru a-i afecta imaginea.

"Resping gestul politic denigrator si mincinos, considerandu-l o mizerie de tip sovietic care ar fi trebuit sa dispara din comportamentul clasei politice romanesti. Gestul in sine il consider un reziduu de mentalitate al unei generatii nostalgice dupa partidul-stat, reprezentata astazi de cuplul Ponta-Antonescu", sustine deputatul PDL Nicusor Paduraru.

El adauga ca actiunea USL inseamna "in mod clar interzicerea dreptului la opinie".

Nicusor Paduraru mai spune ca exprimarea unei opinii nu poate fi un delict, el adaugand ca pastreaza rezervele privind legalitatea modului de preluare a controlului de catre USL a institutiilor de baza ale statului roman.

"Consider fara rezerve ca miscarile politice generate de USL in ultimele doua luni sunt o lovitura de stat mascata de vicii procedurale, interpretate incorect si fortate prin majoritate parlamentara", mai spune deputatul PDL Nicusor Paduraru, in acelasi comunicat.

USL, plangere penala impotriva lui Traian Basescu si a 14 membri PDL

USL a depus, joi, la Parchetul ICCJ, plangere penala impotriva presedintelui suspendat Traian Basescu si a altor 14 persoane, pentru "raspandire de informatii false", pentru "defaimarea" tarii si a natiunii si pentru "periclitarea sigurantei economiei nationale si a stabilitatii monedei".

In plangerea penala pe care USL a depus-o la Parchetul pe langa ICCJ se cere inceperea urmaririi penale impotriva a 15 persoane: Traian Basescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Razvan Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicusor Paduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lazaroiu, Andreea Paul.

Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a declarat ca cele 15 persoane impotriva carora s-a depus plangerea penala "au savarsit fapte de denigrare si de raspandire de informatii false printr-o manipulare grosolana a opiniei publice, a organismelor europene si internationale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internationala si interna si a personalitatilor europene cu privire la situatia din Romania".

Nicolaescu a mentionat ca persoanele respective "au facut afirmatii referitoare la 'o lovitura de stat', el referindu-se aici la Traian Basescu, Emil Boc, Monica Macovei, Mihai Razvan Ungureanu, dar si la o asa-zisa mineriada, la distrugerea statului de drept, la acapararea Justitiei, la schimbarea procurorilor sefi de la Parchetul General si DNA, la suprimarea functionarii unor institutii fundamentale, la rasturnarea democratiei.

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....