PNL Alba a format majoritati cu PDL, dar sustine ca nu a incalcat protocolul USL

Marti, 26 Iunie 2012, ora 11:30
1611 citiri
PNL Alba a format majoritati cu PDL, dar sustine ca nu a incalcat protocolul USL

PNL Alba sustine ca nu a incalcat protocolul cu USL atunci cand a format majoritati cu PDL in Consiliul Judetean si in Consiliul Local Alba Iulia, deoarece "protocolul USL prevede majoritati acolo unde PNL si PSD au majoritatea".

"Avand in vedere ca unele formatiuni politice s-au grabit sa conteste atat modul de constituire a majoritatilor in Consiliul Local Alba Iulia, cat si in Consiliul Judetean Alba, trebuie sa informam opinia publica de faptul ca nu este vorba de nicio tradare. PNL Alba nu a tradat electoratul din Alba si din Alba Iulia, care si-a manifestat foarte clar optiunea de viitor!", se arata intr-un comunicat remis presei de Biroul de presa al PNL Alba.

"Cu incrancenare inutila, politicieni locali din PP-DD, si chiar din PSD, isi manifesta acum supararea prin acuze inutile si impart USL in 'buni' si 'rai'. Daca altii ar fi constituit majoritatile, acum acesti politicieni ar mai fi vorbit de tradari si 'golanii'?

Protocolul USL prevede majoritati acolo unde PNL si PSD au majoritatea. Nu am avut acest caz nici la judet si nici la municipiu, asa ca mai multa seriozitate nu strica", se mai afirma in comunicat.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Reprezentantii PNL Alba cer public "celor care se simt frustrati de rezultatul politic al alegerilor locale" sa nu lanseze zvonul ca presedintele Teodor Atanasiu si-ar fi dat demisia, deoarece "nu asa se vor depasi sperantele de marire, crescute pe nerealizarile din campania electorala".

PNL si PDL au format, luni, o alianta in prima sedinta a noului Consiliul Judetean Alba. Florin Roman, vicepresedinte al PNL Alba, a fost ales vicepresedinte al CJ, alaturi de democrat-liberalul Alin Cucui, ambii fiind alesi cate 23 de voturi. Celelalte doua propuneri pentru functiile de vicepresedinte au fost Ioan Florea (PSD) si Ioan Marincas (PP-DD).

In Consiliul Judetean Alba, in urma alegerilor din 10 iunie, PDL a obtinut 15 mandate de consilier judetean, PNL si PSD au cate sapte, iar PP-DD trei mandate. Presedinte al CJ Alba este democrat-liberalul Ion Dumitrel, aflat la al treilea mandat.

Rezultate alegeri Alba Iulia 2012

Si la Consiliul Local Alba Iulia, reprezentantii PNL au hotarat sa formeze majoritatea cu PDL, obtinand astfel o functie de viceprimar. Astfel, la Alba Iulia au fost alesi viceprimari Simone Albani, de la PNL, care a obtinut 19 voturi, si Paul Voicu, de la PDL, cu 17 voturi. La Consiliul Local, PDL a obtinut la alegerile din 10 iunie zece mandate, PNL - cinci mandate, PSD patru mandate, iar PP-DD, doua mandate, niciun partid neavand astfel majoritatea. Primar al municipiului Alba Iulia este democrat-liberalul Mircea Hava.

Citeste si:
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 27 ianuarie, că ”s-a uitat cu îngrijorare” pe facturile la energie pe care le-a primit pentru luna decembrie, valoarea acestora fiind de...