Sperantele promise de USL (Opinii)

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 12:24
3612 citiri
Sperantele promise de USL (Opinii)
Foto: romania-actualitati.ro

Totul parea pierdut, eram in pragul disperarii si nu stiam ce vom face maine. Preocupati de grijile noastre marunte, am uitat ca exista atotputernica USL, care din umbra falnicelor bolti parlamentare a vegheat si vegheaza necontenit la bunul mers al tarii.

Criticata, injurata, asociata cu tot felul de practici mafiote, acuzata ca nu urmareste decat banii din visteria tarii (ea nefiind capabila sa produca), USL vine intr-un moment de rascruce si ne salveaza inca o data, oferindu-ne pe tava nu mai putin de un milion de sperante, adica exact ce ne lipsea!

Adoptand o tehnica noua in propaganda electorala, uselistii au pus nemuritoarea speranta inaintea promisiunii si rezultatele s-au vazut: in mai putin de 48 de ore au urcat in sondaje la deja arhaicul 61%.

Trebuie sa recunoastem ca aportul adus de antene a fost substantial si daca o vor tine pe acest trend, pana la alegeri, vor depasi planul de 100%, dupa un model ce nu este deloc strain birourilor politice.

Oricum, nu este de competenta noastra sa analizam rezultatele sondajelor, dar avem obligatia de a inghiti nemestecat tot ce ne ofera televiziunile independente si impartiale, puse astazi in slujba adevarului si dreptatii sociale.

Desigur ca unii au fost scandalizati de interventiile unor specialisti in breasla, care traiesc intr-o lume a lor, nu tin cont de vointa alesilor sau de ceea ce ne place sa auzim si ne ametesc cu tot felul de calcule matematice. Deh, vorbesc si ei ca sa se afle in treaba ca tot nu ii baga nimeni in seama.

Nu au facut-o pedeseristii, cederistii, de pedelistii si udemeristi ce sa mai vorbim, asa ca noi, muritorii de rand, nu avem de ce sa cascam gura la bazaconiile pe care le inteleg doar cei cu carte multa.

La fel de bine nu intelegem de ce atata sfada, din moment ce actuala coalitie a demonstrat ca se poate trai si cu bani putini, obtinuti doar din taxe si imprumuturi, ceea ce pune sub semnul intrebarii necesitatea crearii de noi locuri de munca, cand nu suntem in stare sa le pastram pe cele actuale.

Pe de alta parte, proiectul cu pricina nu spune cu cine va pune pe roate USL ceea ce gandeste. Oare o va face cu specialistii scosi pe banda rulanta din fabricile de diplome si care au marele merit de a fi odrasla "lu'" sau cu mai vechii activisti, nascuti pe baricadele revolutionarului PCR , supranumit si FSN, dupa ce o parte a elitei securiste s-a daruit cu trup si suflet cauzelor democratiei, pe care au implementat-o prin devalizarea tarii?

E drept ca, intre timp, s-au mai ascuns ei pe ici pe colo, dar perceptia in randul votantilor este ca grosul tot in USL se afla si este greu de crezut ca la urmatoarele alegeri "sistemele" vor functiona la fel de bine ca pana acum.

Ironia sortii face ca aliatii din USL sa fie in realitate cei mai mari dusmani, pentru ca in Romania a guverna nu inseamna dezvoltarea unor programe, ci a unor sisteme de favoruri si onoruri, asa ca cei care nu au avut sansa de a fi pe liste vor face tot posibilul sa scurteze durata de viata a caprelor din curtea vecina.

Concentrata pe declaratiile liderilor, pana si presa a cam uitat de neostoita activitate a liderilor din teritoriu, carora putin le pasa de ce spune seful si isi fac propriile aranjamente, constienti ca ce-i in mana nu-i minciuna si ca este mai bine sa fii prieten cu toata lumea, indiferent de culoarea stindardului ce ii poate proteja micile afaceri.

Este stiut ca Bucurestiul este intr-o alta tara si ca tot ce este in afara lui functioneaza "come una famiglia", pentru ca fiecare se cunoaste cu fiecare si este greu sa il refuzi pe acela cu care ieri faceai agape.

Despre comportamentul si micile averi pe care le-au injghebat au stiut si sefii, nu doar oamenii din acele comunitati, dar au fost multumiti sa isi primeasca tainul si sa vada ca in campaniile electorale se descurca fara fondurile de la centru.

Si daca tot am amintit de alegeri, oare cat la suta din populatie stie ce inseamna USL?

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#USL, #uniunea social liberala, #program USL , #PDL