USL isi deschide usile pentru UDMR

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 19:16
1494 citiri
USL isi deschide usile pentru UDMR

Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a anuntat ca USL va depune o motiune de cenzura ori dupa alegerile interne din UDMR, de la sfarsitul lunii februarie, ori dupa Conventia Nationala a PD-L, din luna mai.

Acelasi om politic mai precizeaza ca nu e de acord cu politica sociala si economica a PD-L si totodata este de parere ca USL nu va vota niciodata un premier pus de presedintele Traian Basescu.

"Sub nici o forma, noi nu vom vota nici un Guvern pe care il va pune presedintele Traian Basescu. Sub nici o forma! Mai ales ca nu suntem de acord cu politica economica si sociala pe care o are Partidul Democrat Liberal, sub a carui indrumare ar trebui sa fie acel prim-ministru independent", explica vicepresedintele PSD la RFI.

"Dupa Congresul UDMR-ului, probabil luna viitoare, vom depune o motiune de cenzura sau daca nu o depunem acum, o vom face in vara, dupa Congresul PDL-ului", declara liderul social-democrat.

El mizeaza pe faptul ca UDMR va alege calea Opozitiei, dupa Congres: "La UDMR sunt curente de opinie, unii care doresc sa iasa din actuala coalitie de guvernare, din cauza ca nu-si pot impune anumite puncte de vedere. O noua conducere a UDMR-ului poate sa duca la iesirea UDMR-ului din actuala coalitie si, sigur, alipirea de Uniunea Social Liberala. Este posibila o asemenea varianta, pe care noi trebuie sa o luam in calcul".

In orice caz, "usa este deschisa", spune Constantin Nita. "Noi am declarat ca suntem dispusi la o colaborare cu UDMR, dar propunerea mea este aceea ca pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, UDMR-ul trebuie sa se pronunte: ori vine alaturi de USL, ori daca nu, incepand din 2012, sper sa ramana in Opozitie vreo opt ani. Este optiunea domniilor lor, nu este optiunea noastra. Noi am lasat usa deschisa", afirma vicepresedintele PSD.

Citeste mai mult despre PDL isi deschide usile pentru UDMR pe RFI.ro

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, despre măsurile anti-Covid luate de Revelion: "Nu vor fi stupide"
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie 2021, că măsurile anti-Covid care vor fi luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi anunțate în perioada...
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au despărțit. Motivul pentru care fostul lider al PSD a plecat de acasă
Povestea de dragoste între Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) pare să se fi încheiat. Dacă în urmă cu mai puțin de două luni fostul lider al PSD vorbea despre...
Comentarii
Westrop
rank 5
...si pentru oricine e dispus sa li se alature, PRM, Becali, DD, inclusiv pdl-isti, numai sa ajunga PSD iar la putere:-)