USL isi deschide usile pentru UDMR

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 19:16
2177 citiri
USL isi deschide usile pentru UDMR

Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a anuntat ca USL va depune o motiune de cenzura ori dupa alegerile interne din UDMR, de la sfarsitul lunii februarie, ori dupa Conventia Nationala a PD-L, din luna mai.

Acelasi om politic mai precizeaza ca nu e de acord cu politica sociala si economica a PD-L si totodata este de parere ca USL nu va vota niciodata un premier pus de presedintele Traian Basescu.

"Sub nici o forma, noi nu vom vota nici un Guvern pe care il va pune presedintele Traian Basescu. Sub nici o forma! Mai ales ca nu suntem de acord cu politica economica si sociala pe care o are Partidul Democrat Liberal, sub a carui indrumare ar trebui sa fie acel prim-ministru independent", explica vicepresedintele PSD la RFI.

"Dupa Congresul UDMR-ului, probabil luna viitoare, vom depune o motiune de cenzura sau daca nu o depunem acum, o vom face in vara, dupa Congresul PDL-ului", declara liderul social-democrat.

El mizeaza pe faptul ca UDMR va alege calea Opozitiei, dupa Congres: "La UDMR sunt curente de opinie, unii care doresc sa iasa din actuala coalitie de guvernare, din cauza ca nu-si pot impune anumite puncte de vedere. O noua conducere a UDMR-ului poate sa duca la iesirea UDMR-ului din actuala coalitie si, sigur, alipirea de Uniunea Social Liberala. Este posibila o asemenea varianta, pe care noi trebuie sa o luam in calcul".

In orice caz, "usa este deschisa", spune Constantin Nita. "Noi am declarat ca suntem dispusi la o colaborare cu UDMR, dar propunerea mea este aceea ca pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, UDMR-ul trebuie sa se pronunte: ori vine alaturi de USL, ori daca nu, incepand din 2012, sper sa ramana in Opozitie vreo opt ani. Este optiunea domniilor lor, nu este optiunea noastra. Noi am lasat usa deschisa", afirma vicepresedintele PSD.

Citeste mai mult despre PDL isi deschide usile pentru UDMR pe RFI.ro

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#constantin nita vicepresedinte pdl, #pdl deschide porti udmr, #Conventia Nationala PDL , #PDL
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
...si pentru oricine e dispus sa li se alature, PRM, Becali, DD, inclusiv pdl-isti, numai sa ajunga PSD iar la putere:-)