USL vrea sa castige primaria din Alba Iulia cu un "dezertor" de la PDL

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 19:02
3859 citiri
USL vrea sa castige primaria din Alba Iulia cu un "dezertor" de la PDL
Foto: Ziare.com

Cei care sperau ca in Romania va fi interzis curand traseismul politic, asa cum clameaza liderii politici, ar fi bine sa isi ia gandul. Dovada sta faptul ca USL ataca primaria din Alba Iulia la alegerile de anul viitor cu un "tradator" al PDL, deputatul Calin Potor, in prezent liberal.

Si asta in ciuda acuzatiilor repetate aduse de Crin Antonescu parlamentarilor care isi "tradeaza" partidul, dar si a anuntului facut de Victor Ponta privind promovarea in parlament a unei legi care sa interzica migratia politica.

Presedintele PSD Alba, Ioan Darzu, a anuntat joi ca deputatii PNL Teodor Atanasiu si Calin Potor sunt candidatii USL pentru Consiliul Judetean Alba, respectiv Primaria Alba Iulia.

Calin Potor (foto stanga) a fost presedintele PDL Alba Iulia si viceprimar al municipiului. In 2008 a intrat in parlament ca democrat-liberal, dar a demisionat din partid anul trecut si s-a inscris in PNL.

Deputatul urmeaza sa se lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia cu fostul sau coleg si prieten Mircea Hava (foto dreapta), presedintele PDL Alba si unul dintre cei mai longevivi primari din tara.

Cei doi au declarat pentru Ziare.com ca batalia va fi foarte dura, dar sunt increzatori in propria victorie. "Cine a tradat o data tradeaza tot timpul!", le transmite Hava uselistilor.

Calin Potor: In sondaje, Mircea Hava este deja pe tobogan

"Cred ca voi castiga cu siguranta, pentru ca nu intri niciodata intr-o batalie daca stii ca o sa o pierzi. In sondaje, Mircea Hava avea acum un an si ceva 80% din voturi, dar lucrurile au inceput sa mearga in jos pe tobogan. Acum este deja sub 45%, asta inseamna nu numai ca se erodeaza, ceea ce este un proces firesc, dar lucrurile incep sa mearga rau in relatia lui cu orasul. Asta inseamna ca lumea este nemultumita.

Este firesc ca om politic sa gasesc impreuna cu colegii mei omul care sa ii si multumeasca. In ultimul sondaj facut electronic eu sunt undeva la 5% in spatele lui. In sondajele facute in primavara eram undeva la 10%. In sondajele facute impreuna cu colegii de la PSD sunt si alti oameni care daca nu vor candida, si sigur nu vor candida, nu vor da voturile in niciun caz lui Hava.

Noi in Romania am dat vot negativ de foarte multe ori, ca cetateni. Nemultumirile iscate de guvernarea proasta, de nivelul slab de trai, se vor reflecta in mod sigur si asupra votului dat primarilor si presedintilor de consilii judetene ai actualei puteri.

In general Alba Iulia a avut o prezenta buna la vot, peste media pe tara. In plus, eu anticipez ca lupta intre noi doi va fi o lupta crancena, va fi o lupta de idei, va fi o lupta corect facuta si asta nu va scarbi lumea ci din contra, ii va atrage sa vina sa voteze".

Mircea Hava: Sangele de tradator nu se face apa

"Dintr-un punct de vedere e foarte bine ca este el contracandidatul meu. Ma bucura ca are acest tip de gandire, ca gandeste pozitiv, ma bucura si sondajele, desi nu stiu de unde le scot. Daca el le crede e foarte bine si daca este la doar 5% in spatele meu si lucrul acesta este 'exceptional'.

Bobocii se numara dupa alegeri. Eu am candidat de atatea ori si sunt un profesionist in alegeri, dar niciodata nu ma imbat cu apa rece.

Locuitorii din Alba Iulia au fost tot timpul aproape de cineva care a fost si este aproape de ei. Ei nu au umblat niciodata dupa himere si dupa povesti cu 'cocosul rosu'. Niciodata, niciodata nu au crezut in povesti, ei cred in ceea ce vad ca se face si ceea ce stiu ca se face. E un oras in care numai anul acesta sunt in executie proiecte de peste 100 de milioane de euro.

Astea sunt lucrurile pe care le discuti intr-o campanie electorala: ce ai facut cat ai fost om politic. Si domnul Potor va trebui sa nu mai dea din aripioare degeaba si sa spuna si el odata si odata ce a facut cat a fost om politic, sa explice sincer de ce a plecat.

Dar stiti proverbul "Cine a tradat o data tradeaza tot timpul". Daca ai in tine sangele de tradator si sufletul de tradator, asta nu se face apa. Cine a tradat o data, va trada inca o data. Asa cum i-a tradat pe cei care l-au facut om, care l-au ridicat de unde l-au ridicat, pentru stie el ce, asa o sa tradeze din nou.

Voi castiga detasat. Eu nu am facut inca campanie, atata timp cat putem sa lucram, si avem de lucru foarte mult, lucram foarte mult, nu cred ca trebuie sa ne facem probleme".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#alegeri Alba 2012, #Calin Potor Mircea Hava, #candidati primarie Alba Iulia, #USL candidat ALba , #PDL
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Nu pot sa cred ca cineva a avut curajul sa dezerteze din PDL.
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5