Cearta pe USL: Cine a inregistrat si e titular pe sigla

Joi, 08 Mai 2014, ora 15:24
2372 citiri
Cearta pe USL: Cine a inregistrat si e titular pe sigla

Deputatul PNL Alina Gorghiu a acuzat PSD ca foloseste abuziv marca USL in campania pentru alegerile europarlamentare, fiind vorba despre o marca ce nu ii apartine.

Gorghiu a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca pe afisele electorale ale Aliantei PSD-PC-UNPR apar denumirea si sigla USL, cu toate ca titularii acestei marci nu sunt social-democratii.

"Initial, USL a fost inregistrata de catre o persoana fizica ce reprezenta USL, deci titular nu este PSD, e tot USL. (...) Va dau articole din protocol, ca sa vedeti in ce mod abuziv foloseste PSD-ul marca.

Practic, in momentul in care ai cesionat o marca, PSD nu mai are drept asupra marcilor. Lucrurile trebuie spuse, chiar daca furtul va fi in continuare...Nu vad sa existe vreo denumire de-a lor (pe afise - n.red.), PSD foloseste abuziv marca", a detaliat Gorghiu.

PSD: USL este marca in proprietatea social-democratilor

Afirmatiile deputatului liberal vin in contextul in care PSD a transmis, miercuri, ca marca USL se afla in proprietatea partidului, iar cele trei formatiuni ale aliantei PSD-UNPR-PC au dreptul legal de a folosi marca USL in campania electorala pentru alegerile europarlamentare.

"In prezent, USL este o formatiune politica inregistrata in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti, cu numarul 6/02.12.2011. USL a fost constituita prin acordul dintre doua aliante politice, respectiv Alianta de Centru Dreapta (compusa din PNL si PC) si Alianta de Centru Stanga (formata din PSD si UNPR) ", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Nu s-a formulat o denuntare a USL

In plus, transmite PSD, amandoua aliantele, atat ACD cat si ACS, sunt inregistrate in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti.

"In calitate de parti ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste doua aliante politice au calitatea juridica de a se pronunta in sensul mentinerii sau desfiintarii USL. Aceasta inseamna ca USL ar putea fi desfiintata doar prin denuntarea acordului politic de catre ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Aliantelor Politice a uneia dintre cele doua parti.

In prezent, atat ACD, cat si ACS sunt inregistrate in Registrul Aliantelor Politice si niciuna dintre ele nu a formulat o denuntare a USL. Asadar, USL este o entitate juridica valida, care intruneste toate conditiile legale privind infiintarea si functionarea aliantelor politice din Romania", se mai arata in comunicatul PSD.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...