Chitoiu: USL trebuie sa continue pana in 2016. Atunci PNL sa fie unificatorul dreptei

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 23:31
2133 citiri
Chitoiu: USL trebuie sa continue pana in 2016. Atunci PNL sa fie unificatorul dreptei
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala este un proiect politic ce trebuie sa mearga mai departe, considera liderii liberali, prezenti sambata la Conferinta Judeteana de alegeri a PNL Caras-Severin.

"Ii multumesc in mod deosebit vicepresedintelui PNL Sorin Frunzaverde, care a luat decizia, exact acum un an, de a se alatura PNL si de a darama regimul Basescu-Boc, dar si lui Mihai Stanisoara, pentru ca a ales PNL, acestea constituind niste etape premergatoare unificarii dreptei romanesti. Ne dorim ca, in 2016, PNL sa fie unificatorul dreptei romanesti, sa participe singur in alegeri si sa castige alegerile parlamentare", a precizat vicepremierul Daniel Chitoiu.

In ceea ce priveste proiectul USL, vicepremierul a explicat ca acesta a avut ca obiective inlaturarea regimului Basescu-Boc si guvernarea, pe o perioada de minimum patru ani, astfel incat Romania sa devina o tara puternica.

Potrivit acestuia, alte obiective importante ale actualei guvernari se refera la revizuirea Constitutiei, regionalizarea, dar si masurile de natura economica.

"Anul 2014 este unul deosebit de important pentru PNL, unul dintre obiectivele asumate de catre USL fiind castigarea presedintiei Romaniei de catre Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal.

De aceea, ne dorim ca USL sa duca acest proiect pana in 2016. De asemenea, avem ca obiectiv castigarea alegerilor europarlamentare, deoarece, in Europa, PNL nu este aliat in aceeasi familie politica cu PSD", a subliniat acesta.

Citeste si Cuplarea alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare in 2014, discutata in USL

La randul sau, europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat ca PNL si PSD au pornit impreuna in aceasta alianta si vor trebui, din respect pentru Romania, sa continue impreuna, intr-o intelegere care respecta identitatile politice.

Romania, "teatrul unui sir de incercari si a unui nesfarsit sir de esecuri"

In opinia europarlamentarului PNL, Romania este, dupa mai bine de 20 de ani, "teatrul unui sir de incercari si a unui nesfarsit sir de esecuri".

"Trebuie sa intelegem foarte bine ca Proiectul Romania are nevoie, in primul rand, de democratie, deoarece, in anii trecuti, a derapat de la orice standard democratic si a devenit ca o feuda a unora, condusa, dincolo de institutiile politice si democratice, in care romanii s-au revoltat, politicienii au luat act si au beneficiat de aceasta revolta.

Obligatia noastra, ca oameni politici, este sa facem Romania democrata. Este prima si cea mai mare provocare a PNL, la care cu totii trebuie sa fim aproape", a afirmat europarlamentarul PNL.

Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, spune ca PNL si PSD au o responsabilitate imensa, in a pastra acest proiect politic pentru mandatul care a inceput in decembrie anul trecut.

Potrivit lui Voicu, acest lucru nu trebuie facut doar din perspectiva alegerilor prezidentiale din decembrie 2014, dar si pentru mentinerea, in limitele modeste in care, din pacate, se afla, a unei minime increderi din partea cetatenilor in politica democratica.

"Este un proiect politic in care nu doar noi, ci si cetatenii au pus atata incredere, incat, in opinia mea, destramarea inainte de termen a acestei uniuni va reprezenta un grav esec pentru cel care va ajunge sa impinga lucrurile intr-o asemenea situatie", a declarat Mihai Voicu.

Eveniment Quarterly Report

Primărița din Câmpulung, pe lista de posibili candidați USR la prezidențiale. Elena Lasconi: "Tot ceea ce fac în fiecare zi este pentru România"
Primărița din Câmpulung, pe lista de posibili candidați USR la prezidențiale. Elena Lasconi: "Tot ceea ce fac în fiecare zi este pentru România"
Elena Lasconi este luată în calcul de către liderii USR ca posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2024, însă o decizie nu a fost încă luată, au declarat mai multe surse din partid...
Romașcanu: ”România şi-a asumat să recunoască căsătoriile între persoane de acelaşi sex din Uniunea Europeană”
Romașcanu: ”România şi-a asumat să recunoască căsătoriile între persoane de acelaşi sex din Uniunea Europeană”
Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, consideră că decizia definitivă a CEDO privind protecţia şi recunoaşterea legală a familiilor LGBT din România va trebui analizată de Guvern,...
#USL mentinere 2016, #PNL unificare dreapta, #PNL PSD castigare alegeri , #PNL