Articol citit de 3871 ori
@Otherwords
Voi acolo la Kishinew nu ati invatat cu ce se maninca pluralismul si democratia. Voi o stiti pe-a voastra (dupa modelul rusului) una si tare!
...
...pai ce sa spuna madam gorghiu? ca usl e crapat si balamalele sunt rupte? nu se poate asa ceva: dansa a facut frumos intotdeauna, a frecat la greu niste crenvustii stafiditi ai unor sefi pnl si a ajuns pe val...
@paraipane ... nu mai sta la soare ca zapaceste!
Ceva ca sa devina cronic, trebuie sa se repete pe o perioada. Daca astia, care nu-ti plac au 1 buget la activ derulat, restul fiind de la piticania ta, cum ii poti acuza de "cronic"?!
@dottore ... lucrurile stau exact invers!
Dna G este printre putinii tineri verticali din parlament.
Ea a vorbit unor oameni - cei inteligenti au inteles-o ceilalti au reactionat ca tine!
Decantarea naturala a valorilor.
Romani vi se pregăteste ceva (3)
Oricit de bizar ar părea, Constitutia din 1952, Constitutia lui I.V. Stalin, e superioară la acest capitol Constitutiei lui Crin Laurentiu Antonescu.
Si iată de ce:
In Constitutia din 1952, textul de propagandă si agitatie e situat in afara corpului propriu-zis al Constitutiei, in ceea ce se intitulează Capitol introductiv, in timp ce in Constitutia din 2013 textul e asezat in corpul de articole ale Constitutiei si mult mai grav, la articolul 1, in continuarea asertiunii:
"Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil“.
Diferenta are o explicatie simplă:
La Constitutia din 1952 au lucrat si specialisti in Drept constitutional, dintre cei rămasi de pe vremea regimului burghezo-mosieresc, pe cind la Constitutia din 2013 au lucrat doar politruci.
De ce-au plasat constitutionalistii din 1952 textul de propagandă si agitatie in afara corpului de articole ale Constitutiei?
Dintr-un motiv foarte simplu.
Stiut pină si de debutantii in Drept Constitutional, străin politrucilor care au croit Constitutia din 2013:
Un text din afara corpului de articole n-are nici o valoare juridică.
Un text din cadrul corpului de articole are valoare juridică.
Să luăm, de exemplu, chiar asertiunea "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil“.
Asta inseamnă că in Romania nu se va putea adopta nici o lege, nici un decret, nici o ordonanță de urgență, nici o hotărire de guvern care să contravină caracterului indivizibil al statului.
Dacă un judet din Romania decide prin Referendum să se rupă de tară si să se alipească la Ungaria, Referendumul poate fi interzis ca anticonstitutional, prin incălcarea articolului 1.
După această asertiune, vine insă imediat, ca alcătuind articolul 1, textul despre "rolul istoric al...“.
Ce posibile legi, decrete, hotăriri de guvern, ordonante de urgentă se vor raporta la această prevedere?
O lege care să interzică orice critică in public (inclusiv in presă) a a rolului monarhiei in Istoria Romaniei?
Dacă mi se va răspunde că acest text n-are nici un efect constitutional, fireste, o să mă intreb:
De ce a fost pus el in Constitutia Romaniei?
sfidarea electoratului-sau obraznicia parlamentarilor
Dna Gheorghiu arata un dispret total fata de alegatorul roman si disrespect fata de Presedintele Romaniei.Dar incercarea de suspendare de vara trecuta care a dus la Cheluieli inutile ,la dezbinare sociala si la alungarea investitorilor ,a fost legala?Nu ma mira obraznicia ei stiind ca trebuie sa-si multumeasca seful!
Bine ca a pacalit fraierii si s-a ales parlamentar.
Indeplinirea vointei electoratului a devenit de-acum optionala pentru madam Gorghiu.
Referendumul din 2009
a facut parte din campania electorala a populistului Basescu. Nu au existat dezbateri si nici consultari publice pe seama acestui referendum, accesul opozitiei la mass-media a fost foarte limitat, iar Basescu a dus electoratul de nas explicand ca reducerea cheltuielilor cu salariile parlamentarilor ar fi singura transformare care va avea loc. Dupa castigarea alegerilor prezidentiale si a majoritatii in parlament nu a mai vorbit nimeni (nici macar Basescu) despre modificarea Constitutiei si trecerea la parlamentul unicameral.
qui, qua, que..
Adicatelea, "toate drumurile duc la Roma", cu alte cuvinte, stii d-ta ce-a simtit "poporul" in vara, adica n-a fost manipulat ci pur si simplu a dorit un usl la guvernare, care iata face si desface "constitutii" de un an de zile si mai bine mai draga.
Cu alte cuvinte, eu unul ca nu pot sa vorbesc in numele tuturor, in 2009 m-am dus sa votez pt 300 de parlamentari sio singura camera asa ca mi-a ciripit in constiinta, o *** ideologica, adica nu din convingerile mele de-o viata amara cu o multime de bugetari sugaci si sugiuci, mai draga voronistule!
Oare istorie cunosti?
Eu astept cu nerabdare un referendum, mai draga mai, voronistule...
Da-300 de parlamentari;
DA parlament unicameral
Fi mi-ar sila de "calorifere" si "transformatoare" vopsite..
"A leopard can't change its spots" , dar la unii dintre voi mai ramane si mirosul permanent.. de bolsevic, fi v-ar urna cu cenusa usoara!
Romani vi se pregăteste ceva (1)
Romania lui Cristoiu.
De la Constitutia lui Iosif Vissarionovici Stalin la Constitutia lui Crin Laurentiu Antonescu
Autor:Ion Cristoiu
Comisia de Revizuire a Constitutiei si-a incheiat lucrările. Presei (e vorba de doar o mică parte a presei, interesate nu numai de intrebarea dacă nu stiu ce muieruscă din showbiz avea sau nu chiloti pe ea cind s-a drogat la un club de fite, dar si de faptul că majoritatea vremelnică a usl, produs al rătăcirii unui electorat bezmetic, tine mortis să vire pe git poporului roman Constitutia Penalilor)- i s-a pus la dispozitie textul cu amendamentele adoptate.
Dacă agregatul usl merge ca pină acum - si pe fondul unei opozitie muribunde si al unei opinii publice cu mintea in altă parte - in anul acesta - 2013 - Romania va cunoaste cea de a noua Lege fundamentală. Numărul de nouă e valabil dacă ne asumăm Statutul Dezvoltator al Conventiunii din 7/19 august 1838, plebiscitat de Al.I. Cuza in 12 si 14 mai 1864 (stil nou), drept Constitutie. Dacă vom considera că si constitutiile venite din afară sint tot Legi fundamentale, atunci Istoria Constitutională a Romaniei incepe o dată cu Regulamentul organic, impus de rusi in 1831. In aceste condiții, socotind și Convenția de la Paris, din august 1858, impusă de Puterile Garante- Franța, Rusia, Anglia, Sardinia, Austria, Prusia - cărora li se adaugă Turcia, ca Putere Suzerană, noua Constituție e unsprezecea in Istoria Constituțională a Romaniei.
Ar fi fost normal ca in dezbaterea publică a amendamentelor să intervină si referiri la Istoria Constitutională a Romaniei.
Cu exceptia fermecătorului eseu Povestea Constitutiei la romani, semnat de Sorin Bocancea in lucrarea Constitutia Romaniei - Opinii esentiale pentru legea fundamentală, Institutul European, 2013, n-am intilnit in spatiul public trimiteri la alte momente de scriere sau rescriere a Constitutiei.
Cv-ul lui Crin Antonescu pretinde că presedintele Comisiei de revizuire a absolvit facultatea de Istorie.
Chiar dacă rămas repetent, Crin Antonescu ar putea trece in ochii unora ca fiind de profesie istoric.
De la preluarea postului de presedinte al Comisiei de revizuire a Constitutiei si pină in zilele din urmă, Crin Antonescu a avut numeroase interventii publice dedicate Constitutiei Revizuite in varianta penalilor din usl:
De la conferinte de presă pompoase pină la interviuri plicticoase.
In nici o clipă a nesfirsitului timp acordat noii Constitutii, Crin Antonescu n-a făcut o trimitere, una măcar, la Istoria Constitutională a Romaniei.
Splendidă dovadă că a absolvi o facultate de Istorie nu inseamnă in chip automat că ai si vreo treabă cu Istoria!
O simplă raportare a Constitutiei din 2013 la Constitutiile anterioare ar fi dezvăluit, din start, unicitatea acestui produs de politruci in istoria constitutională a Romaniei.
Incredibil ce" raie capreasca" este aceasta ...politicianista
superfeminina!
Cum poate sa salasluiasca impreuna sensibilitatea sexului
slab,cu ura,ipocrizia si manipularea supermasculina,cand
se stie ca CCR a validat referendumul respectiv si a
grait ca rezultatul trebuie implementat in revizuirea
ulterioara a Constitutiei!
Toata disertatia lui Ghiorghiu, inteligenta si
imbarligatoare este menita sa deruteze si sa traga...
focul la oala "facaturii" USL!
Este descalificant!
Cum dreaku ajung toate patachinele sa dea interviuri?!
Gorgiu asta a pus capac!
Cine dreku a mai facut-o si p-asta parlamentara, nu i-ar mai muri multi inainte!?
Romani vi se pregăteste ceva (2)
*Intre Constitutiile neamului romanesc, poliloghia croită - mai ceva ca nădragii unui cizmar de un croitor beat - de Crin Antonescu si Compania contine un text de propagandă si agitatie, plasat la articolul 1:
"Romania recunoaste rolul istoric, in constituirea si modernizarea statului roman, al Bisericii Ortodoxe si al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei Regale si al minoritătilor nationale“.
Duminică seara, la B1 TV, in calitatea mea de comunist - singurul comunist din Romania de cind Ion Iliescu a devenit capitalist - m-am intrebat, cu vădită revoltă, de ce nu sint trecute, alături de Biserică, Monarhie, minorităti, si masele populare, cele care au avut un rol istoric covirsitor nu numai in constituirea si modernizarea statului roman ("Unirea, natiunea a făcut-o!“ nu-i asa?), dar si in constituirea si supravietuirea neamului romanesc.
Că doar la Plevna si la Mărăsesti n-au luptat nici Regii si nici popii; au luptat si-au murit romanii de rind, porecliti de comunisti masele populare!
Nu de alta, dar Constitutia din RPR din 1952, prima si singura Constitutie stalinistă din Istoria tării, obliga la recunoasterea acestui adevăr:
"Republica Populară Romană a luat nastere ca urmare a victoriei istorice a Uniunii Sovietice asupra fascismului german si al eliberării Romaniei de către glorioasa Armată Sovietică, eliberare care a dat putintă poporului muncitor, in frunte cu clasa muncitoare condusă de Partidul Comunist, să doboare dictatura fascistă, să nimicească puterea claselor exploatatoare si să făurească statul de democratie populară, care corespunde pe deplin intereselor si năzuintelor maselor populare din Romania.
Astfel s-au putut incununa cu o victorie istorică lupta de secole dusă de poporul muncitor roman pentru libertate si independentă natională, luptele eroice ale clasei muncitoare aliată cu tărănimea muncitoare pentru doborirea regimului capitalisto-mosieresc si scuturea jugului imperialist.
Făurirea si intărirea statului de democratie populară, prietenia si alianta cu marea Uniune Sovietică, sprijinul si ajutorul ei dezinteresat si frătesc asigură independenta, suveranitatea de stat, dezvoltarea si inflorirea Republicii Populare Romane“.
@profa ...blonde amandoua dar una are si ghilimele
In timp ce dna AG v-a vorbit cu dovezi (referire la articole de lege) tu si acolitii vorbiti din inconstienta si ... . Pe cine sa crezi - pe cel care afirma sau pe cel care dovedeste!