Fostul premier Ciorbea: Care e "fortarea" care ar rupe USL

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 15:57
3641 citiri
Fostul premier Ciorbea: Care e "fortarea" care ar rupe USL

Deputatul PNL Victor Ciorbea a declarat ca se teme ca noua alianta, USD, sa nu fi fost creata pentru a inlocui USL si spune ca ar trebui sa se renunte la folosirea in negocieri a noii formatiuni.

"Sigur ca din moment ce au creat USD, sa dea Dumnezeu sa fie doar o singura alianta pentru europarlamentare si nu cumva sa fi fost creat cu alt scop. Vad ca deja se vorbeste in numele USD cand se negociaza.

Asta e o alta cerinta pentru rezolvarea impasului in care suntem - sa se renunte a se discuta in numele USD si mai ales la incercarea de a se inlocui numele USL cu numele USD. USL a avut 2 piloni esentiali, PSD si PNL. Daca se forteaza aceasta inlocuire a USL-ului cu USD inseamna implicit indepartarea PNL de la guvernare", a spus Ciorbea pentru Ziare.com.

Intrebat cum crede ca ar putea fi depasita aceasta criza politica, el a raspuns: "cu calm, cu intelepciune si cu multa seriozitate. Cred ca propunerile facute de PNL sunt absolut firesti, normale, si ar trebui sa fie acceptate fara niciun fel de complicatii.

Partenerii si in special PSD ar trebui sa fie foarte multumiti cu propunerile facute de PNL, mai ales ca in aceasta echipa se gaseste si domnul primar Klaus Iohannis, care are o experienta indelungata, e o personalitate deosebita, cu o alura de cinste si corectitudine care nu pot fi contestate de nimeni."

Relatiile din USL au devenit foarte tensionate in ultima saptamana, dupa ce PNL a incercat sa-si inlocuiasca o parte dintre ministri si sa-l introduca in Guvern pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis. In replica, noua alianta formata din PSD, PC si UNPR a cerut ca si liderul conservator Daniel Constantin sa primeasca un fotoliu de vicepremier, ceea ce i-a nemultumit pe liberali.

Chiar si crearea USD pentru europarlamentare a fost considerata un gest impotriva PNL.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
Anunț important de la Bruxelles: România a aplicat pentru un pod rutier peste Dunăre, cu o componentă feroviară
Anunț important de la Bruxelles: România a aplicat pentru un pod rutier peste Dunăre, cu o componentă feroviară
Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi a anunțat, joi, 7 decembrie, că România a depus un proiect în cadrul apelului de proiecte pe mobilitate militară pentru realizarea podului...
#Ciorbea USD USL, #tensiuni USL creare USD , #PNL