PNL trage de PSD: Iata cum vor sa modifice protocolul USL. Amnistierea nu e negociabila

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 16:46
3983 citiri
PNL trage de PSD: Iata cum vor sa modifice protocolul USL. Amnistierea nu e negociabila

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, a vorbit despre propunerea partidului sau de a se modifica protocolul USL, considerand ca cei de la PSD iau multe decizii si abia apoi ii anunta si pe liberali.

"Tinand cont ca e vorba de un guvern politic, de o alianta politica, nu de tehnocrati, mi se pare firesc ca temele principale care fac obiectul unor decizii la nivelul Guvernului sa fie discutate mai inainte in USL, la fel cum temele majore de pe agenda Parlamentului sa fie discutate si convenite intre membrii conducerii USL.

(...) nu e vorba de rupere, dar ati vazut ca au fost anumite decizii la care am fost instiintati dupa ce au fost luate sau, pur si simplu, a trebuit sa luam act de ele. E nevoie sa fie un dialog real intre partenerii din USL", a explicat Scutaru pentru Ziare.com.

Desi purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a spus pentru Evenimentul Zilei ca nu stie despre asemenea discutii pentru modificarea protocolului, Scutaru a asigurat ca exista.

"Poate la prima vedere (spune asta-n.red), apoi daca se informeaza la nivelul conducerii poate o sa afle mai multe. Se intentioneaza un lucru pe care l-au discutat si presedintii - sa fie niste intalniri pentru a se stabili modul in care se iau deciziile, si la nivel parlamentar, si la nivel guvernamental, pentru a asigura o coerenta si functionarea aliantei", a explicat seful deputatilor PNL.

Scutaru a fost intrebat si despre declaratia colegului sau de partid si din Camera Deputatilor, Ludovic Orban, care afirmase ca exista presiuni ale PSD asupra PNL pentru a adopta legea amnistierii si gratierii condamnatilor, insa a raspuns ca nu stie de asa ceva, dar ca liberalii nu ar ceda in aceasta privinta.

"Nu stiu, l-ati intrebat pe Ludovic despre ce presiuni este vorba? Eu nu stiu de asemenea presiuni. Pozitia noastra e foarte clara - noi nu punem in discutie pozitia noastra privind legea gratierii si amnistierii, a fost exprimata clar la sfarsitul anului trecut. Ramane pe pozitie, nu e negociabila. Nu cred ca la o intalnire la un anumit nivel s-ar putea face asemenea presiuni", a comentat Scutaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USL modificari protocol, #PNL PSD decizii protocol , #PNL