Scandal in USL Buzau: Protocolul, aproape rupt

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 20:34
2911 citiri
Scandal in USL Buzau: Protocolul, aproape rupt
Foto: Adevarul

Presedintele Consiliului Judetean Buzau Victor Mocanu a anuntat vineri ca incepand de joi protocolul USL in acest judet se considera rupt, din cauza ca PNL a primit candidatura pentru sefia CJ la alegerile locale de la anul cu toate ca un pesedist se afla pe primul loc in sondaje.

"Astazi la Buzau am avut o intalnire cu toti primarii PSD din judet, toti consilierii. Am ramas stupefiati de ceea ce am auzit ieri, ca la Buzau s-a cedat candidatura pentru PNL. Este o chestiune arbitrara, fara niciun suport, nu se regaseste in acord. Noi cerem respectarea acordului, cel ce s-a clasat primul in sondaje trebuie sa fie candidat, introducerea unor criterii ulterioare nu este in regula. Noi solicitam reanalizarea situatiei, cerem si conducerii PNL sa isi retracteze cererea vizavi de protocolul pe care l-a semnat cu PSD", a declarat Victor Mocanu la B1TV, sustinand ca el este indreptatit de sondaje sa primeasca aceasta nominalizare.

Acesta a mai spus ca spera ca situatia va fi "reanalizata" de catre conducerea USL si ca lucrurile "vor intra pe un fagas normal", dupa ce conducerea actuala a PSD a "aruncat organizatia din judet la lada cu gunoi".

Intrebat cate organizatii are in spate, Mocanu a spus ca 87 de lideri il sustin. "Conducerea trebuie sa isi asume responsabilitatea marii greseli pe care a facut-o la Buzau", a transmis liderul de filiala conducerii de la Bucuresti, amenintand ca altfel toti social-democratii vor candida singuri pe liste, inclusiv primarii si consilierii judeteni.

Victor Mocanu a mai afirmat ca nu asteapta explicatii de la Victor Ponta ci doar "sa ia masuri".

"Acum, din sediul nostru de la Buzau, cerem conducerii sa revada ceea ce s-a intamplat. Incepand de ieri am rupt orice relatie cu PNL Buzau si, mai mult, cerem candidatului PNL din judetul Buzau sa isi retraga candidatura, pentru ca nu a fost corecta aceasta solicitare. Daca nu, candidam pe liste separate', a declarat liderul PSD Buzau, Victor Mocanu.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#protocol USL rupt, #Victor Mocanu CJ Buzau, #candidati USL 2012 , #PNL