Tensiuni in Covasna, intre PNL si PSD. Se suspenda protocolul?

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 21:21
2641 citiri
Tensiuni in Covasna, intre PNL si PSD. Se suspenda protocolul?

Presedintele PNL Covasna, Marius Obreja, afirma ca pe plan judetean exista "o serie de nesincronizari in USL", iar daca problemele vor persista, nu exclude varianta suspendarii protocolului aliantei in Covasna.

Senatorul Marius Obreja a declarat, vineri, ca exista "o serie de nesincronizari" pe plan judetean in USL, dar este de acord cu liderul PSD Covasna, Horia Grama, ca acestea trebuie rezolvate prin dialog.

"Sunt de acord ca trebuie sa discutam problemele ivite si sa le lamurim. Noi am fost mereu deschisi la dialog. Lucrurile merg din ce in ce mai greu, iar daca problemele persista, voi lua in considerare si varianta suspendarii protocolului pe plan judetean. Evident, voi respecta toate procedurile, anuntand initial conducerea centrala a partidului", a spus presedintele PNL Covasna.

Obreja a afirmat ca PNL Covasna nu a avut la nivel local niciun fel de dialog cu PC, iar in ceea ce priveste PSD, "cel putin pe perioada Guvernului Ponta 2", colaborarea este "din ce in ce in mai slaba".

Un reprezentant UDMR, marul discordiei intre PNL si PSD, in Covasna

Conducerea PNL Sfantu Gheorghe ceruse explicatii PSD privind sustinerea unui reprezentant UDMR la conducerea educatiei in judetul Covasna.

Liderul PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, declara recent ca "dupa 16 ani de imobilism" a venit vremea schimbarilor si ca liberalii vor continua sa ceara demisia sefului ISJ, Keresztely Irma.

Totodata, Guruianu sustinea ca la dezbaterea despre regionalizare, de la Balvanyos, din urma cu aproape doua saptamani, reprezentantii PSD au fost "foarte interesati de parerile celor de la UDMR si foarte putin interesati de parerile celor de la PNL", adaugand ca liberalii nu au fost invitati la eveniment.

In replica, presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a atras vineri atentia presedintelui PNL Covasna, Marius Obreja, ca daca liberalii au "nemultumiri in problemele judetene", sa le discute in cadrul USL, nu sa "arunce tot felul de povesti" prin presa.

Grama a criticat "iesirile" liderului PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, "care vrea sa fie si el ceva, isi da cu parerea, dar o face foarte prost".

In ceea ce priveste sefia ISJ Covasna, Grama le reamintea liberalilor ca, in conformitate cu protocolul de colaborare pe plan local, inspectoratul cade in sarcina PNL si inspectorul scolar general in "mod special".

"Nu stiu de ce domnul Guruianu ne baga pe noi in chestiunea aceasta. Daca au argumentele necesare, nu inteleg de ce nu se duc la forurile lor superioare si nu sa ne spuna noua prin presa ca are nu stiu ce nemultumiri", spunea Horia Grama.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...