Bursa zvonurilor: Cum ar putea arata urmatorul Guvern

Marti, 25 Februarie 2014, ora 14:23
6113 citiri
Bursa zvonurilor: Cum ar putea arata urmatorul Guvern

Daca USL se rupe, marti, odata cu iesirea PNL de guvernare, PSD va fi nevoit sa adune in jurul sau noi aliati pentru o noua majoritate parlamentara si sa treaca prin Parlament noul set de ministri.

Potrivit unor surse politice citate de posturile de televiziune, noul Guvern ar urma sa aiba mai putini ministri, astfel ca ar putea fi comasate anumite ministere, transmite Digi 24.

Una dintre ipotezele vehiculate include comasarea Ministerului Economiei cu cel al Energiei, sub conducerea lui Constantin Nita, precum si contopirea Ministerului de Finante cu cel al Bugetului, sub conducerea lui Liviu Voinea.

Ilie Sarbu: Avem protocol semnat cu UDMR. Daca pleaca, PNL nu mai inseamna nimic

Conform aceluiasi scenariu, Ministerul Mediului ar urma sa se contopeasca cu cel pentru Ape si Paduri, iar institutia sa fie condusa de Rovana Plumb.

Totodata, Ministerul Muncii ar urma sa preia si atributiile Ministerului pentru Dialog Social. Potrivit unor surse citate de Romania TV, Ministerul Muncii, condus in prezent de liberala Mariana Campeanu, ar putea reveni unui parlamentar de la PSD, cel mai probabil Florin Iordache sau Alexandru Cordos.

Ulterior acestor modificari, coalitia ar urma sa gaseasca inlocuitori pentru ministrii de la PNL, astfel ca Internele ar urma sa ii revina lui Gabriel Oprea, actualul interimar.

De asemenea, Nicolae Banicioiu ar urma sa il inlocuiasca pe Eugen Nicolaescu la Ministerul Sanatatii, iar la Ministerul Tineretului si Sportului, in locul lui Banicioiu, ar urma sa vina Mihai Sturzu, membru al trupei Hi-Q.

Si secretarul de stat Raed Arafat se numara printre potentialii ministri ai Sanatatii, cu toate ca la sfarsitul lunii ianuarie a fost pus in fruntea proaspat infiintatului Departament de Interventii in Situatii de Urgenta din cadrul MAI, devenind secretar de stat in acest Minister. Pentru a fi posibil acest lucru, el a fost revocat din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Liderii liberali, in sedinta marti seara. Urmeaza retragerea ministrilor PNL?

In ceea ce priveste Ministerul Culturii, liberalul Gigel Sorinel Stirbu ar urma sa fie inlocuit ori de un conservator, ori de un parlamentar de la UDMR. In acest caz, ar fi vorba, cel mai probabil, de Kelemen Hunor, caruia PSD i-ar fi propus si un post de vicepremier.

De asemenea, potrivit unor surse citate de Antena 3, social-democratii ar fi oferit UDMR nu doar Ministerul Culturii, ci si Ministerul Comunicatiilor, desi liderii UDMR si-ar fi dorit alt portofoliu.

PNL arunca sageti: Ponta ofera functii-spaga liberalilor care vor sa ramana la guvernare

Mai mult, potrivit informatiilor vehiculate de sursele politice, noul Guvern ar urma sa mearga pe varianta celor patru vicepremieri, una dintre scheme avandu-i in componenta pe Mircea Geoana, Daniel Constantin, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea.

Criza din USL Constantin si Pambuccian, intalnire cu Ponta la Guvern

Criza politica din ultimele saptamani a fost generata de nemultumirile liberalilor privind postul de vicepremier ce ar fi urmat sa ii revina lui Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru Ministerul de Interne.

In vreme ce premierul a propus aducerea unui vicepremier in plus, in persoana lui Daniel Constantin, Crin Antonescu a refuzat aceasta optiune si a cerut trecerea prin Parlament a procedurii care sa permita numirea lui Iohannis pe functia de vicepremier corespunzatoare ministerului pe care urma sa il preia.

Borbely (UDMR) clarifica: N-am semnat nimic cu USD. Despre ce protocol e vorba, totusi

Este vorba despre postul de vicepremier pe probleme de admnistratie si ordine publica, post ocupat in prezent de Gabriel Oprea. Victor Ponta voia sa ii acorde lui Iohannis functia de vicepremier pe probleme de finate, post lasat liber de Daniel Chitoiu, insa liberalii nu au acceptat acest lucru.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#surse numiri ministri UDMR, #Guvern ministere rupere USL, #inlocuire ministri PNL UDMR , #PSD