Ciolanul de bun-simt, aceasta e reforma USL (Opinii)

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 13:20
3677 citiri
Ciolanul de bun-simt, aceasta e reforma USL (Opinii)
Foto: Arhiva

Cum pot sa cred ca pe teava Uniunii Social Liberale sta reforma bunului-simt cand una dintre cele mai aprige framantari ale acestei constructii este maniera in care vor fi numiti prefectii?

Liberalii si conservatorii pretind ca, in judetele unde social-democratii vor avea sefi de CJ, functiile de reprezentanti ai Guvernului in teritoriu sa le revina, pentru ca raporturile de putere sa cunoasca un echilibru, scriu jurnalistii de la Gandul. Idee respinsa, prin vocea lui Marian Oprisan, de PSD, care considera ca prefecturile trebuie sa revina partidelor care au castigat si la judet, si in municipiile de resedinta.

Intrebat cum vede problema, Victor Ponta a realizat ca, de vreme ce este chestionat, reporterii au informatii referitoare la chinurile facerii viitoarei puteri in teritoriu. Si pentru a atenua din impresia pe care a anticipat-o in randurile opiniei publice din cauza abordarii acestei teme, a afirmat ca, odata ajuns premier, va numi prefectii indiferent de opinia PNL sau PSD.

Baronetul USL n-a inventat, insa, tema. Si, daca din teritoriu a ajuns la urechile media, inseamna ca exista o preocupare majora si la centru. Ce ma doare pe mine?

Satul fiind de apucaturile PDL, care printre reforme necesare asezarii Romaniei pe calea consolidarii democratiei nu reuseste sa imputineze sleahta de incompetenti pusi sa le zideasca in solul republicii, abia daca mai apuc sa zaresc beneficiile acestei guvernari. Ma fura falitii. Ma omoara ipocritii. Nu vad padurea de uscaturi.

Si atunci ma silesc sa identific in proiectele USL mugurii unei Romanii care va rasturna proastele obiceiuri infiintate de socialisti, consolidate de liberali si desavarsite de democrati. Dar n-am nicio sansa sa strig "Evrika!" cand descopar ca activistii Uniunii mesteca aceleasi daraburi de idei, framanta aceleasi teme - cum sa imparta puterea intre ei -, sunt animati de bucuria unui tort virtual.

Nu se cearta nimeni in interiorul USL pentru viziunea economica, nu identifica niciun fruntas al aliantei care sunt limitele statului social pe care-l anunta ca un grup de prostituate care-si ridica fustele langa gardul garnizoanei. Nu exista alta filosofie a salarizarii bugetarilor, de natura sa o rastoarne pe cea a lui Emil Boc, incriminata cu atata inversunare. Nici alternative la proiectele privitoare la reforma sanatatii (a cata?) sau Legea educatiei (in afara de ideea transformarii celor picati la bacalaureat in studenti).

Nu aud de unde va suporta bugetul gaura care se va ivi in urma relaxarii fiscalizarii muncii - masura pe care o sustin cu tarie -, si nici care sunt actele normative care vor contrabalansa reducerea TVA, pentru a relansa consumul.

In loc sa vada ca organizatiile PNL si PSD fac nopti albe pentru a creiona alte mecanisme de natura sa mentina tintele macroeconomice sau gasesc solutii pentru a stimula sectorul productiv, populatia asista la chinurile geografice ale politrucilor care realizeaza ca o fi Milcovul mai usor de sorbit cu forte mai multe, dar ciolanul e unul singur.

Unde este revolutia bunului-simt?

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
PSD și PNL au bătut palma miercuri, 21 februarie, pentru listele comune de candidați la alegerile europarlamentare. Tot miercuri au anunțat și comasarea europarlamentarelor cu alegerile...
#USL program guvernare, #USL reforma educatie, #USL program fiscal, #Crin Antonescu Victor Ponta , #PSD