Deputatii USL continua boicotul

Marti, 14 Februarie 2012, ora 12:58
1887 citiri
Deputatii USL continua boicotul
Foto: Arhiva

Deputatii Puterii au facut marti, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, un apel la colegii din Opozitie sa se intoarca la lucrarile parlamentare, dar acestia au refuzat din nou.

Viceliderul deputatilor PSD Marian Neacsu a anuntat ca social-democratii si liberalii continua protestul din Parlament si ca vor reveni la lucrari in momentul in care cele patru conditii puse de ei vor fi respectate de majoritatea parlamentara.

Neacsu a adaugat ca o parte dintre colegii lui din Opozitie au lucrat luni si marti in Parlament, ei avand o intalnire cu reprezentantii asociatiei de pacienti pentru a discuta despre legea sanatatii si au participat la sedinta de plen la declaratiile politice.

La randul sau, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a facut apel la Opozitie sa se intoarca in plen, afirmand ca activitatile pe care le-a amintit Neacsu "nu au legatura cu activitatea parlamentara, ci cu cea extraparlamentara".

"Problema de ordonante de urgenta si de asumare de raspundere a fost lamurita, premierul Ungureanu a declarat ca nu va fi un exces de astfel de initiative, totul depinde de modul in care si Opozitia doreste sa conlucreze. Nu vor fi astfel de excese decat in conditiile in care nu se doreste sub nicio forma sa conlucram. In legatura cu respectarea regulamentului, cand considerati ca o anumita prevedere a lui este incalcata vom face o pauza de consultari si vom gasi solutia impreuna", le-a transmis Toader deputatilor Opozitiei.

Explicatiile lui Toader nu l-au multumit insa pe liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, care a spus ca cele patru conditii puse de Opozitie trebuie asumate, lunea viitoare, dupa sedintele de conducere ale partidelor care sprijina Coalitia guvernamentala de catre liderii acestora si nu de premier care este independent politic.

"Domnul Toader poate face apeluri de la microfon, am avut multe intelegi si cu domnul Toader si de multe ori nu le-a respectat, apelul lui nu este o garantie", a mai spus Dusa.

La sedinta plenului de marti din totalul de 328 deputati sunt prezenti 173.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#greva PArlament USL, #deputati USL protest , #PSD