Lideri PSD: Daca referendumul trecea, PNL era bun si acum PSD e de vina?

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 18:54
5487 citiri

Declaratiile de joi ale deputatului liberal Ludovic Orban, potrivit caruia PSD a initiat referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu si, prin urmare, nu este normal ca PNL sa deconteze in mod nedrept rezultatul defavorabil, au starnit controverse in randurile social-democratilor.

Acestia sunt de parere ca prin asemenea declaratii se da satisfactie PDL si lui Traian Basescu, dar si ca USL este o echipa la bine si la rau, fara a fi gasit un vinovat, mai ales ca "PSD si-a facut treaba". In plus, Orban nu este vazut drept reprezentant al punctului de vedere al PNL, fiind recunoscut pentru ca "niciodata nu a fost fan al USL".

Orban: PSD a initiat referendumul, nu mi se pare normal ca PNL sa deconteze

Totodata, in urma intalnirii de joi a liberalilor, au aparut informatii, din surse citate de televiziunile de stiri, conform carora presedintele PNL Crin Antonescu ar fi declarat ca ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu nu a fost a sa, ci a colegilor din Uniunea Social Liberala, social-democratii.

Declaratiile liberalilor dau satisfactie PDL si lui Traian Basescu

"N-are sens sa aruncam una pe alta, chestiunea asta. Pentru mine, lucrurile sunt clare: USL s-a vazut clar ca este viabil pentru populatia tarii, ca oamenii vor USL in continuare, iar daca incepem cu asemenea declaratii, nu facem altceva decat sa dam satisfactie PDL si lui Traian Basescu", a spus vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita, pentru Ziare.com.

Acesta crede ca, "daca e vinovat PSD, sau daca cineva a avut o anumita idee, (...) trebuie discutata in interior, nu in afara USL".

"Intreaga echipa USL e vinovata de castig sau de paguba"

La randul sau, deputatul PSD Florin Iordache s-a declarat surprins de declaratiile de joi ale liderilor liberali, afirmand ca intreaga echipa trebuie considerata vinovata de rezultatul referendumului.

"Din ce stiu eu, a fost o decizie care s-a luat la nivelul USL, nu un partid sau altul este vinovat. Acum, din moment ce am mers intr-o formula de echipa, intreaga echipa e vinovata de castig sau de paguba. Acuma, a gasi vinovat numai o singura parte, respectiv PSD, e anormal din punctul meu de vedere", a afirmat social-democratul, pentru Ziare.com.

Antonescu: Nu eu am vrut suspendarea lui Basescu, ideea a fost a PSD - surse

Acesta crede ca liberalii ar trebui sa explice de ce au facut acele declaratii, despre care nu stie pe ce se bazeaza, "mai ales ca si in perioada referendumului, si apoi dupa, PSD chiar si-a facut treaba".

"Nu cred ca vor fi probleme in USL. Nu stiu pe ce se bazeaza, ar trebui sa dea mai multe detalii domnul presedinte Antonescu - de ce si pe ce se bazeaza. Adica aceasta echipa a functionat bine, rau, ca o echipa. Si in aceasta echipa, acum a gasi ca vinovat pentru esec sau pentru castig e numai o parte... Sau, daca referendumul trecea, erau PNL buni si acum ca nu s-a validat referendumul, e PSD de vina? Nu... E total gresita, din punctul meu de vedere, o astfel de abordare", a explicat Iordache.

Deputatul social-democrat a subliniat ca, la referendum, colegii sai din toata tara "chiar s-au implicat si si-au dorit ca acest referendum sa fie validat".

"Trebuie in USL avuta o astfel de discutie. S-a mers in echipa si s-a mers in tandem, intregul tandem sau intreaga constructie e buna sau rea, si la victorie si la pierdere", a conchis Florin Iordache.

Ludovic Orban nu reprezinta punctul de vedere al PNL, nu este fan al USL

Totodata, senatorul PSD Georgica Severin a fost mai rezervat in a comenta declaratiile deputatului PNL Ludovic Orban, apreciind ca acesta nu a fost niciodata un fan al USL si ca nu reprezinta punctul de vedere al liberalilor sau al USL.

"E opinia personala a domnului Orban, ce pot sa va spun mai mult? (...) Fiecare partid are persoane cu opinii proprii si aceasta este opinia domnului Orban. Domnia sa niciodata nu a fost un fan al USL, deci ramane consecvent. (...) Este dreptul domniei sale sa aiba ce parere vrea. Nu reprezinta punctul de vedere nici al PNL, nici al USL", ne-a declarat Georgica Severin.

Antonescu, catre Orban: Ce vrei, sa rupem USL? - surse

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat joi ca social-democratii sunt cei care au initiat referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu si, prin urmare, nu este normal ca PNL sa deconteze in mod nedrept rezultatul.

"Desi, in perceptia publica, initiatorul acestui referendum este domnul Antonescu, cei care au initiat referendumul au fost colegii nostri de la PSD. Noi nu am promis public ca vom respecta cvorumul, nu noi am dus la actuala configuratie a CCR. (...) Nu mi se pare normal sa deconteze in mod nedrept PNL acest rezultat", a spus Ludovic Orban, joi.

Ponta si Antonescu: Ludovic Orban a fost mereu impotriva USL, dar nu risca sanctiuni

Presedintele PNL Crin Antonescu ar fi declarat, joi, ca ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu nu a fost a sa, ci a PSD. "Nu eu am vrut suspendarea lui Traian Basescu. Ideea suspendarii a apartinut PSD. PNL a sustinut propunerea PSD", a afirmat liderul liberal, joi, potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, in cadrul unei reuniuni a Consiliului National Executiv si a Biroului Politic Central ale PNL.

Ulterior, liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat ca PNL-istul Ludovic Orban a fost mereu impotriva acestei aliante, dar ca nu risca sanctiuni pentru declaratiile sale si ca nimeni nu a pus in discutie despartirea de PSD.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#PSD declaratii Ludovic Orban, #Ludovic Orban vina referendum, #Ludovic Orban PNL referendum, #Orban PSD initiat referendum, #reactii PSD declaratii Orban , #PSD