Presa ungara: USL se va rupe in cateva saptamani

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 16:53
3009 citiri
Presa ungara: USL se va rupe in cateva saptamani

Concluzia unei analize a jurnalistilor de la Budapesta privind situatia politica din Romania este ca USL va deveni istorie in doar cateva saptamani.

"Mai sunt doar cateva saptamani de viata pentru Guvernul sustinut de o majoritate de doua-treimi? Sunt tot mai multe semnale care indica ca PSD vrea sa rupa coalitia cu PNL, formatiune cu care a iscat nenumarate conflicte in ultimul timp.

In acest scop, socialistii pescuiesc tot mai multi parlamentari de la alte formatiuni politice aflate in opozitie. Nu doar sa voteze initiativele lor, ci chiar sa intre in partid, marind astfel grupul parlamentar PSD si propria influenta", scrie Magyar Nemzet.

Atac virulent in presa ungara: Romania este neguvernabila si ridicola chiar si la nivel balcanic

"Daca la alegerile din 2012 PDL era considerat izvorul pentru pescuirea parlamentarilor, astazi acesta a devenit PP-DD. Intreg partidul este doar o aventura politica, o creatie a proprietarului tv Dan Diaconescu, fara nicio doctrina si niciun program palpabil. In acest context, parlamentarii sai au sarit in barca puterii, optand pentru cel mai puternic partid al coalitiei, PSD", adauga sursa citata.

Jurnalistii ungari nu cred in declaratiile lui Valeriu Zgonea, care sustinea ca PSD nu planuieste o ruptura de PNL.

"Declaratia lui Zgonea suna bine, dar nu este credibila. Mai degraba este plauzibila ipoteza ca PSD nu va rupe alianta imediat si cu orice pret. PSD isi mareste aria de influenta in USL, iar PNL isi diminueaza potentialul de santaj", concluzioneaza cei de la Magyar Nemzet.

Ei amintesc si de disputa iscata de PNL pe noua lege a alegerilor locale, prin care presedintii Consiliilor Judetene ar trebui votati doar de consilieri, nu de populatie.

"Actuala lege favorizeaza partidul aflat in fruntea Guvernului", ataca liberalii. PSD respinge initiativa liberalilor si sutine ca masura ar crea o instabilitate la nivelul autoritatilor judetene.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#PPDD parlamentari traseisti, #rupere USL, #USL rupe PSD , #PSD
Comentarii
A
anonymus
rank 1
Pana acum s-a rup deja de 14 ori, nu-i asa?