Presa ungara: USL se va rupe in cateva saptamani

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 16:53
2971 citiri
Presa ungara: USL se va rupe in cateva saptamani

Concluzia unei analize a jurnalistilor de la Budapesta privind situatia politica din Romania este ca USL va deveni istorie in doar cateva saptamani.

"Mai sunt doar cateva saptamani de viata pentru Guvernul sustinut de o majoritate de doua-treimi? Sunt tot mai multe semnale care indica ca PSD vrea sa rupa coalitia cu PNL, formatiune cu care a iscat nenumarate conflicte in ultimul timp.

In acest scop, socialistii pescuiesc tot mai multi parlamentari de la alte formatiuni politice aflate in opozitie. Nu doar sa voteze initiativele lor, ci chiar sa intre in partid, marind astfel grupul parlamentar PSD si propria influenta", scrie Magyar Nemzet.

Atac virulent in presa ungara: Romania este neguvernabila si ridicola chiar si la nivel balcanic

"Daca la alegerile din 2012 PDL era considerat izvorul pentru pescuirea parlamentarilor, astazi acesta a devenit PP-DD. Intreg partidul este doar o aventura politica, o creatie a proprietarului tv Dan Diaconescu, fara nicio doctrina si niciun program palpabil. In acest context, parlamentarii sai au sarit in barca puterii, optand pentru cel mai puternic partid al coalitiei, PSD", adauga sursa citata.

Jurnalistii ungari nu cred in declaratiile lui Valeriu Zgonea, care sustinea ca PSD nu planuieste o ruptura de PNL.

"Declaratia lui Zgonea suna bine, dar nu este credibila. Mai degraba este plauzibila ipoteza ca PSD nu va rupe alianta imediat si cu orice pret. PSD isi mareste aria de influenta in USL, iar PNL isi diminueaza potentialul de santaj", concluzioneaza cei de la Magyar Nemzet.

Ei amintesc si de disputa iscata de PNL pe noua lege a alegerilor locale, prin care presedintii Consiliilor Judetene ar trebui votati doar de consilieri, nu de populatie.

"Actuala lege favorizeaza partidul aflat in fruntea Guvernului", ataca liberalii. PSD respinge initiativa liberalilor si sutine ca masura ar crea o instabilitate la nivelul autoritatilor judetene.

Citeste si:
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...