PSD: USL este marca in proprietatea social-democratilor

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 11:30
3593 citiri
PSD: USL este marca in proprietatea social-democratilor

PSD a transmis ca marca USL se afla in proprietatea partidului, iar cele trei formatiuni ale aliantei PSD-UNPR-PC au dreptul legal de a folosi marca USL in campania electorala pentru alegerile europarlamentare.

"In prezent, USL este o formatiune politica inregistrata in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti, cu numarul 6/02.12.2011. USL a fost constituita prin acordul dintre doua aliante politice, respectiv Alianta de Centru Dreapta (compusa din PNL si PC) si Alianta de Centru Stanga (formata din PSD si UNPR) ", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In plus, transmite PSD, amandoua aliantele, atat ACD cat si ACS, sunt inregistrate in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti.

Tariceanu cere congres in PNL, dupa alegeri, si refacerea USL. Ce-i raspund liberalii (Video)

"In calitate de parti ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste doua aliante politice au calitatea juridica de a se pronunta in sensul mentinerii sau desfiintarii USL. Aceasta inseamna ca USL ar putea fi desfiintata doar prin denuntarea acordului politic de catre ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Aliantelor Politice a uneia dintre cele doua parti.

In prezent, atat ACD, cat si ACS sunt inregistrate in Registrul Aliantelor Politice si niciuna dintre ele nu a formulat o denuntare a USL. Asadar, USL este o entitate juridica valida, care intruneste toate conditiile legale privind infiintarea si functionarea aliantelor politice din Romania", se mai arata in comunicatul PSD.

Potrivit sursei citate, "denumirea, sigla si semnul electoral USL constituie o marca individuala aflata in proprietatea PSD si inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, cu Certificatul de inregistrare a marcii nr. 116760/2011".

Ponta vrea refacerea USL. Replica PNL: Incearca strategia "Che Guevara traieste"

"PSD, UNPR si PC, ca reprezentanti legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL. Precizam ca simbolul USL este folosit in campania electorala cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice cu modificarile si completarile ulterioare.

Simbolul USL nu este folosit ca semn electoral, iar Alianta PSD, UNPR si PC nu a adresat o cerere in acest sens catre Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din Romania pentru Parlamentul European din anul 2014. Ca atare, utilizarea marcii USL in campania electorala nu intra sub incidenta art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile ulterioare", mai transmite comunicatul.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#PSD marca USL, #PSD folosire marca USL, #PSD marca USL campanie electorala, #marca USL campanie europarlamentare , #PSD