PSD: USL este marca in proprietatea social-democratilor

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 11:30
3550 citiri
PSD: USL este marca in proprietatea social-democratilor

PSD a transmis ca marca USL se afla in proprietatea partidului, iar cele trei formatiuni ale aliantei PSD-UNPR-PC au dreptul legal de a folosi marca USL in campania electorala pentru alegerile europarlamentare.

"In prezent, USL este o formatiune politica inregistrata in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti, cu numarul 6/02.12.2011. USL a fost constituita prin acordul dintre doua aliante politice, respectiv Alianta de Centru Dreapta (compusa din PNL si PC) si Alianta de Centru Stanga (formata din PSD si UNPR) ", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In plus, transmite PSD, amandoua aliantele, atat ACD cat si ACS, sunt inregistrate in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti.

Tariceanu cere congres in PNL, dupa alegeri, si refacerea USL. Ce-i raspund liberalii (Video)

"In calitate de parti ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste doua aliante politice au calitatea juridica de a se pronunta in sensul mentinerii sau desfiintarii USL. Aceasta inseamna ca USL ar putea fi desfiintata doar prin denuntarea acordului politic de catre ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Aliantelor Politice a uneia dintre cele doua parti.

In prezent, atat ACD, cat si ACS sunt inregistrate in Registrul Aliantelor Politice si niciuna dintre ele nu a formulat o denuntare a USL. Asadar, USL este o entitate juridica valida, care intruneste toate conditiile legale privind infiintarea si functionarea aliantelor politice din Romania", se mai arata in comunicatul PSD.

Potrivit sursei citate, "denumirea, sigla si semnul electoral USL constituie o marca individuala aflata in proprietatea PSD si inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, cu Certificatul de inregistrare a marcii nr. 116760/2011".

Ponta vrea refacerea USL. Replica PNL: Incearca strategia "Che Guevara traieste"

"PSD, UNPR si PC, ca reprezentanti legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL. Precizam ca simbolul USL este folosit in campania electorala cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice cu modificarile si completarile ulterioare.

Simbolul USL nu este folosit ca semn electoral, iar Alianta PSD, UNPR si PC nu a adresat o cerere in acest sens catre Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din Romania pentru Parlamentul European din anul 2014. Ca atare, utilizarea marcii USL in campania electorala nu intra sub incidenta art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile ulterioare", mai transmite comunicatul.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...