Scandal cu sondaje in PSD

Marti, 10 Mai 2011, ora 08:35
3207 citiri
Scandal cu sondaje in PSD

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, ar fi impus organizatiilor judetene sa faca sondajele prin care vor stabili candidatii la locale cu o anumita firma, iar social-democratii sunt nemultumiti de pretul standard de 13.000 de euro plus TVA.

Cu toate acestea, liderii de filiale nu au cum sa refuze, deoarece risca sa piarda dreptul de a nominaliza candidatii la ei in judet, potrivit Evenimentul Zilei.

Liviu Dragnea le-a comunicat organizatiilor judetene ca trebuie sa faca sondajele locale prin care vor fi stabiliti candidatii USL cu un institut de cercetari sociologice decis de conducerea PSD.

La finalul notei transmise de Dragnea, un paragraf este marcat cu termenul subliniat "Atentie!".

"In cazul in care o organizatie judeteana a PSD sau a ACD nu va realiza cercetarea sociologica, in cadrul USL se vor accepta numai datele culese de institutele contractate de cealalta parte", se arata in finalul notei transmise de secretarul general al PSD si obtinuta de publicatia citata.

Astfel, daca liderii judeteni ai PSD vor refuza sa faca sondajul cu CSCI, respectiv Avangarde, candidatii vor fi stabiliti de sondajele liberalilor.

Inca din momentul in care au primit notificarea de la Liviu Dragnea, mai multi lideri de filiale s-au aratat nemultumiti ca li se impune aceasta firma. Cei mai multi dintre liderii de filiale lucreaza cu propriile institute locale si cu operatorii lor.

"Culegerea datelor se va realiza exclusiv de catre operatori ai institutului, acestia nu vor fi preluati de pe plan local", a declarat un lider local pentru EVZ.

Intrebat recent de Ziare.com despre existenta unor probleme in USL, Liviu Dragnea, a spus ca tensiunile despre care vorbeste presa sunt de fapt doar emotiile provocate de faptul ca in curand vor demara sondajele pentru desemnarea candidatilor Uniunii Social Liberale la sefia consiliilor judetene si primariile oraselor resedinta de judet, care vor incepe pe 15-16 mai si vor dura doua luni.

"Tensiuni? Ma rog, exista emotie. Ma rog, majoritatea vor sa fie candidati oficiali si asteapta sondajele. Asta e prima faza, dupa ce se termina sondajele, va fi o a doua etapa. Conducerea Uniunii Social Liberale...in functie de sondaje, vom incerca sa picam pe cheia din protocol - 21 de candidati pentru presedintii de consilii judetene PSD, 20 ACD, iar la primariile resedinta 20 cu 20, pentru ca Ilfov nu are resedinta. In functie de sondaje, vom incerca sa respectam ce e in protocol", a declarat Dragnea pentru Ziare.com.

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: Ziare.com